Από το ΕΛΚΕΘΕ τελικά, η έρευνα για το θαλάσσιο περιβάλλον του λιμανιού της Ερμούπολης

Newsroom
04/03/2022 17:42
 
 
 

 

Στα γραφεία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στη Σύρο και παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη, των Βουλευτών του Νομού Κυκλάδων κ. Βρούτση, κας Μονογυιού και κ. Φόρτωμα, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Δαδάου και του Προέδρου της ONEX κ. Ξενοκώστα ανακοινώθηκε σήμερα ότι η έρευνα για το θαλάσσιο περιβάλλον στο λιμάνι της Ερμούπολης θα διεξαχθεί τελικά από το ΕΛΚΕΘΕ κι όχι από το Πολυτεχνείο Κρήτης, όπως αρχικά είχε εξαγγελθεί.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα ανακοινωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης δήλωσε σχετικά:

«Ένα μείζον θέμα, αυτό του περιβάλλοντος, που αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων και προβληματισμού στην τοπική κοινωνία, εδώ και δεκαετίες και για το οποίο είχαμε δεσμευτεί ότι θα πρωταγωνιστήσουμε ως Περιφερειακή Αρχή και θα συμμετέχουμε στην επιστημονική έρευνα, προκειμένου οι πολίτες της Σύρου να λάβουν σοβαρές επιστημονικές απαντήσεις, μπαίνει στην τελική του ευθεία.

Εξετάζοντας επισταμένα όλες τις παραμέτρους του προβλήματος (επιστημονικές και κοινωνικές) προχωράμε την επιστημονική έρευνα σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ, αποδεικνύοντας ότι εμπιστευόμαστε όλους τους δημόσιους πιστοποιημένους φορείς, είτε πρόκειται για Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, είτε για το ΕΛΚΕΘΕ.

Με αυτή την απόφασή μας αποδεικνύουμε σε όλους ότι τηρούμε την υπόσχεσή μας προς τους συμπολίτες μας για διεξαγωγή έρευνας για το περιβάλλον, ότι συμβάλλουμε στην κοινωνική συνοχή και ότι δεν αφήνουμε περιθώριο σε κανέναν να θέσει σε αμφισβήτηση μια έρευνα, την οποία επιθυμούν όλοι οι κάτοικοι της Σύρου, οι φορείς της και η ONEX».

(Visited 65 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.