Πορεία των φοιτητών της Σύρου: “Έξω η αστυνομία από τις σχολές μας”

Newsroom
16/05/2022 20:10
 
 
 

 

Ενάντια σε κάθε μορφή αστυνόμευσης στα πανεπιστήμια τάσσονται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του πανεπιστημιακού τμήματος της Σύρου, οι οποίοι σήμερα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας για τον αντισυνταγματικό – όπως τον χαρακτήρισαν – νόμο περί πανεπιστημιακής αστυνόμευσης.

Όπως υποστηρίζουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, με την αστυνόμευση χάνεται η ελευθερία του λόγου και η ελεύθερη έκφραση ιδεών και πεποιθήσεων, δημιουργείται μια αίσθηση τρομοκρατίας, καταπατούνται τα προσωπικά δεδομένα, χάνεται ο ανοιχτός χαρακτήρας των πανεπιστημίων με τον έλεγχο της φοιτητικής ταυτότητας και “αποστειρώνεται” ο χώρος με αποτέλεσμα τον περιορισμό των πολιτιστικών ομάδων και των δράσεων εντός του πανεπιστημίου.

Ο φοιτητικός σύλλογος του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου τονίζει, επίσης, ότι η ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας εντάσσεται στην ευρύτερη επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ενάντια στα ανοιχτά δημόσια πανεπιστήμια, καταπατώντας και διαστρεβλώνοντας τη φύση και τον χαρακτήρα τους. Παράλληλα δε, αναρωτιέται για ποιον λόγο τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος λίγες μέρες πριν την διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών.

(φωτό: Μαρία Κρόντη)

(Visited 61 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*