Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Σύρου: Καταγγέλλει υποβάθμιση και απαξίωση

Newsroom
31/05/2022 20:12
 
 
 

 

Την έντονη ανησυχία τους για τη βιωσιμότητα του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου εκφράζουν οι εργαζόμενοί του, ο Σύλλογος των οποίων προχώρησε σε καταγγελία ώστε να αναδείξει “τη διαρκώς κλιμακούμενη υποβάθμισή του”.

Ο Σύλλογος κάνει λόγο για συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης, επαναλαμβάνοντας το πάγιο αίτημά του για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων, ενώ καλεί τις διοικήσεις του Νοσοκομείου και της ΔΥΠΕ, τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, αλλά και τους βουλευτές του Νομού να πάρουν σαφή και ξεκάθαρη θέση, αλλά και να δώσουν μόνιμη λύση.

Αναλυτικά, η καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Σύρου:

Με την παρούσα καταγγελία θέλουμε να αναδείξουμε την διαρκώς κλιμακούμενη υποβάθμιση του μεγαλύτερου Νοσοκομείου των Κυκλάδων και να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για τη βιωσιμότητά του αφού εισπράττουμε πλέον μια καθημερινή απαξίωση αφενός γιατί δεν δόθηκε λύση με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων (πάγιο αίτημα όλων των κινητοποιήσεων μας), αφετέρου γιατί βιώνουμε την καθημερινή εγκατάλειψη του, καθώς μετακινούνται γιατροί σε άλλες νοσηλευτικές μονάδες, ακόμα και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης (μόνο με απόφαση της ΔΥΠΕ).

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι πριν από δυο μήνες, στο Βιοπαθολογικό Εργαστήριο και στην Αιμοδοσία υπηρετούσαν 4 γιατροί: 2 μόνιμοι και 2 επικουρικοί. Μετά την μετακίνηση του ενός μόνιμου με απόφαση του Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ σε άλλο Νοσοκομείο και την μη παράταση ή αντικατάσταση μιας επικουρικής γιατρού, τα δυο αυτά κρίσιμα τμήματα για τη λειτουργία του Νοσοκομείου έμειναν μόνο με δυο γιατρούς.

Από χθες και οι δυο αυτοί γιατροί νοσούν με COVID-19 και δε δόθηκε άμεση λύση, με αποτέλεσμα τα εργαστήρια και η αιμοδοσία να παραμένουν ακάλυπτα από εργαστηριακούς γιατρούς, πράγμα το οποίο αφενός καθιστά επισφαλή την αντιμετώπιση των ασθενών που εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο μας, αφετέρου καθιστά αδύνατη την αποδοχή διακομιδών από άλλα νησιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν, πολλές φορές μετακινήθηκαν αιφνιδιαστικά (με «εντέλλεσθε») γιατροί του Νοσοκομείου μας προς άλλες Μονάδες Υγείας (με απόφαση Διοικητή είτε του Νοσοκομείου ή της ΔΥΠΕ) για να καλύψουν «έκτακτες ανάγκες».

Επίσης πολύ σημαντική για τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας θεωρούμε την αποδυνάμωση της Καρδιολογικής Κλινικής και της Μονάδας Εμφραγμάτων αφού εγκρίθηκε η μετάθεση του ενός καρδιολόγου σε άλλο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα ο μοναδικός καρδιολόγος που απέμεινε, να πρέπει να εφημερεύει καθημερινά για να καλύψει τα καρδιολογικά περιστατικά στα Επείγοντα, στην Καρδιολογική Κλινική, στη Μονάδα Εμφραγμάτων, στον προεγχειρητικό έλεγχο ασθενών και στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε τα περιστατικά που έχουμε καταγγείλει στο πρόσφατο παρελθόν, όσο κι αν δε θέλουμε να το πιστέψουμε, η μόνη εξήγηση είναι ότι είναι σε εξέλιξη συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης/υποβάθμισης του ΓΝ Σύρου. Αναρωτιόμαστε δε, μετά από όλες αυτές τις καταγγελίες που έχουμε κάνει το τελευταίο διάστημα και τις πανσυριανές κινητοποιήσεις, ποιες ενέργειες έχουν γίνει από τη μεριά των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια, Δήμο) αλλά και των Βουλευτών των Κυκλάδων για να αντιστραφεί η πορεία προς την καταστροφή του Κεντρικού Πυλώνα Υγείας των Κυκλάδων, ενός Νοσοκομείου που στο παρελθόν θεωρούνταν ως ένα από τα καλύτερα Νομαρχιακά Νοσοκομεία της χώρας;

Καλούμε τις Διοικήσεις του Νοσοκομείου και της ΔΥΠΕ, τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού αλλά και τους Βουλευτές του Νομού να σκύψουν επιτέλους πάνω από το πρόβλημα και να δώσουν μόνιμη λύση!

(Visited 103 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*