Συνάντηση Λεονταρίτη με τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

Newsroom
01/06/2022 13:34
 
 
 

 

Με τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης συναντήθηκε χθες ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Στη συνάντηση παρέστησαν οι Πρόεδροι της Δημοτικής Κοινότητας Μάννα κ. Γιάννης Μαραγκός, της Τοπικής Κοινότητας Γαλησσά κ. Γιάννης Βουτσίνος, της Τοπικής Κοινότητας Πάγου κα Μαρία Ξανθάκη, της Τοπικής Κοινότητας Φοίνικα κ. Γιώργος Περρής, καθώς και οι κ.κ. Δημήτρης Παπαφίγκος (εκπροσωπώντας την Δημοτική Κοινότητα Ερμούπολης) και Μάρκος Πρίντεζης (εκπροσωπώντας την Τοπική Κοινότητα Ποσειδωνίας).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης κ. Νίκο Βαρθαλίτη, ενώ δεν υπήρξε εκπροσώπηση της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Σύρου και της Τοπικής Κοινότητας Χρουσσών.

Παρούσα στην συνάντηση ήταν και η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κα Αγγελική Πρίντεζη.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, τέθηκαν επί τάπητος τα θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια και πιο συγκεκριμένα ο καθαρισμός των ρεμάτων, η ασφαλτόστρωση και ο καθαρισμός της παρόδιας βλάστησης του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Από την πλευρά του, ο κ. Λεονταρίτης έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις, καθώς έχουν δρομολογηθεί – από την Περιφέρεια – έργα για όλα τα θέματα που τέθηκαν από τους Προέδρους.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθαρισμός των ρεμάτων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο και ο καθαρισμός της παρόδιας βλάστησης έχει προγραμματιστεί και θα ξεκινήσει τη Δευτέρα σε όλο το μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου του νησιού.

Αναφορικά με την ασφαλτόστρωση του επαρχιακού οδικού δικτύου, η οποία έχει χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια με 2.300.000€, ο Αντιπεριφερειάρχης διευκρίνισε ότι καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από τις μεγάλες ανατιμήσεις των υλικών, ούτως ώστε να ασφαλτοστρωθούν τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου το συντομότερο δυνατόν.

Σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Λεονταρίτης ανέφερε:
«Με χαρά υποδέχτηκα τους εκπροσώπους των Κοινοτήτων. Ο διάλογος είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας και μέσα από αυτόν δίνονται απαντήσεις στα προβλήματα. Η Περιφέρεια έχει δρομολογήσει λύσεις για όλα, παρά τις μεγάλες αντιξοότητες που υπάρχουν. Η συνεργασία μας θα είναι συνεχής, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων και την πρόοδο και ανάπτυξη της Σύρου».

(Visited 109 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*