Νίκος Συρμαλένιος: «Να ληφθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης του Γ.Ν. Σύρου, να σταματήσει ο εμπαιγμός»

Newsroom
02/06/2022 20:42
 
 
 

 

Για αδιαφορία και εμπαιγμό από πλευράς κυβέρνησης κάνει λόγο ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, αναφερόμενος στα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και τις συνεχείς, αγωνιώδεις εκκλήσεις των εργαζομένων του για αντιμετώπισή τους.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ο κ. Συρμαλένιος απαιτεί άμεσα αλλαγή πολιτικής, άμεσες προσλήψεις για να μην μετατραπεί οριστικά το νοσοκομείο της Σύρου σε Κέντρο Υγείας και άμεση συνάντηση του Υπουργού Υγείας με το Δήμαρχο της Ερμούπολης – Σύρου και τους φορείς των γιατρών και των εργαζομένων του νοσοκομείου, όπως έχει ζητηθεί επιτακτικά.

Το δελτίο Τύπου του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Σήμερα για μια ακόμα φορά τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου της Σύρου κατέβηκαν σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντάς τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό από πλευράς κυβερνητικής πολιτικής, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση αφού πλέον των υφιστάμενων προβλημάτων, τώρα η κατάσταση οδηγείται στα μη περαιτέρω με την παύση λειτουργίας των χειρουργείων λόγω ασθένειας δύο εργαστηριακών γιατρών, καθώς και με το άμεσα διαφαινόμενο κλείσιμο της καρδιολογικής κλινικής, λόγω της συνταξιοδότησης του μοναδικού καρδιολόγου. Επιπλέον στο άμεσο μέλλον αναμένεται και η συνταξιοδότηση του Διευθυντή της Χειρουργικής κλινικής, καθώς και του Διευθυντή Γυναικομαιευτικής.

Εδώ και αρκετούς μήνες και με αφορμή και την πανδημία, τόσο η διοίκηση, όσο και οι γιατροί αλλά και το σωματείο των εργαζομένων, προειδοποιούσαν για τα κενά που έχουν δημιουργηθεί και ζητούσαν επιτακτικά άμεσες προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού για να ανταποκριθεί το νοσοκομείο ως δευτεροβάθμιο νομαρχιακό νοσοκομείο.

Παράλληλα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και μετά από επιτόπιες επισκέψεις μας, με συμμετοχή και του πρώην υπουργού Ανδρέα Ξανθού, έφερναν στη βουλή την οξύτητα των προβλημάτων και την απαίτηση για ενίσχυση του νοσοκομείου ως βασικού πυλώνα της δημόσιας υγείας στις Κυκλάδες.

Δυστυχώς από την πλευρά της κυβέρνησης, αδιαφορία και εμπαιγμός, αφού είναι πλέον περισσότερο από ορατή η επιλογή για ιδιωτικοποίηση βασικών τομέων της δημόσιας υγείας, είτε με τη μορφή εισόδου ιδιωτών ιατρών στα νοσοκομεία, είτε με τη μορφή εκχώρησης κρίσιμων εργαστηριακών εξετάσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Απαιτούμε άμεσα αλλαγή πολιτικής, απαιτούμε τουλάχιστον άμεσες προσλήψεις για να μην μετατραπεί οριστικά το νοσοκομείο της Σύρου σε Κέντρο Υγείας, απαιτούμε τουλάχιστον άμεση συνάντηση του Υπουργού Υγείας με το Δήμαρχο της Ερμούπολης – Σύρου και τους φορείς των γιατρών και των εργαζομένων του νοσοκομείου, όπως έχει ζητηθεί επιτακτικά.

 

(Visited 19 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.