Τέλος οι αντοχές και η ανοχή για τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου

Newsroom
08/06/2022 00:13
 
 
 

 

Συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου (Ε.Ι.Ν.ΝΟ.Σ.), η οποία “βγήκε από τη λήθη” προκειμένου να παλέψει για το δίκαιο του ιατρικού σώματος, όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος της Ιωάννης Γαβριήλ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τον λόγο πήραν επίσης οι Θεοδώρα Μπαρκούρη (αναισθησιολόγος – γενική γραμματέας), Ιωάννης Χατζηγεωργίου (παθολόγος – ταμίας), Ιορδάνης Παπαδόπουλος (παιδίατρος – μέλος) και Ελένη Ντούμου (ειδικευόμενη Παθολογίας – μέλος). Τόσο ο πρόεδρος της ΕΙΝΝΟΣ, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο της Σύρου, του οποίου – όπως είπαν – σχεδόν όλες οι κλινικές δυσλειτουργούν λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μάλιστα, η πανδημία ήρθε να επιτείνει το συγκεκριμένο πρόβλημα, λόγω της αναστολής εργασίας που έχει επιβληθεί σε υγειονομικούς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε λόγο για “απαράδεκτη κατρακύλα και γενικευμένη απαξίωση” της μοναδικής δευτεροβάθμιας υγειονομικής μονάδας του νομού, η οποία εξυπηρετεί ιατρικά περιστατικά και άλλων νησιών, που αυξάνονται κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Ταυτόχρονα, ζήτησαν από όλους τους κατοίκους της Σύρου συμπαράσταση αλλά και να βρίσκονται σε εγρήγορση.

“Έχουμε φτάσει στα όρια μας, δεν υπάρχουν πλέον αντοχές” τόνισαν οι γιατροί, κάνοντας γνωστό πως θα παραστεί ο πρόεδρος της Ένωσης στη συνάντηση φορέων της Σύρου με τον Υπουργό Υγείας την Πέμπτη. Σε ερώτηση, μάλιστα, του naxostimes.gr για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους σε περίπτωση που τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης δεν θα είναι τα επιθυμητά, απάντησαν ότι δεν περιμένουν να γίνουν πολλά πράγματα, αλλά ευελπιστούν.

(Visited 181 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*