Η Σύρος έστειλε το μήνυμα: «Κάτω τα χέρια απ’ το Νοσοκομείο»! (video)

Newsroom
08/06/2022 19:25
 
 
 

 

Περισσότερα από 600 άτομα συμμετείχαν στη σημερινή, ογκώδη κινητοποίηση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την υποβάθμιση στην οποία έχει περιέλθει η μοναδική δευτεροβάθμια μονάδα υγείας του νομού που εξυπηρετεί ταυτόχρονα και πολλά άλλα νησιά.

Με «μπροστάρηδες» τους υγειονομικούς  και λοιπούς εργαζόμενους του νοσοκομείου, κάτοικοι, αιρετοί και εκπρόσωποι συλλογικών τοπικών φορέων της πρωτεύουσας των Κυκλάδων και έδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, βγήκαν στους δρόμους της Ερμούπολης, φωνάζοντας δυνατά συνθήματα κατά της απαξίωσης του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

«Κάτω τα χέρια απ’ το Νοσοκομείο», «Δωρεάν Υγεία για μας και τα παιδιά μας, του κράτους υποχρέωση κι εμάς δικαίωμά μας», «Τ’ ακούς, τ’ ακούς Υπουργέ Υγείας; Θέλουμε Νοσοκομείο κι όχι Κέντρο Υγείας» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας, η οποία κατευθύνθηκε προς το λιμάνι.

Εκεί, οι συγκεντρωμένοι και οι συγκεντρωμένες περίμεναν το πλοίο της γραμμής και προχώρησαν σε ολιγόλεπτη κατάληψη του καταπέλτη του, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της υποστελεχωμένης υγειονομικής μονάδας της Σύρου.

Στη συνέχεια, πέρασαν μπροστά από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες) που βρίσκονται στην παραλία της Ερμούπολης και κάλεσαν τους πελάτες τους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Ας σημειωθεί πως αρκετά εμπορικά καταστήματα παρέμειναν κλειστά κατά τη διάρκεια της πορείας, εις ένδειξη συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Γ.Ν. Σύρου.

Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Μιαούλη, όπου ανανεώθηκε το ραντεβού για μια νέα, πιο δυναμική συγκέντρωση στην περίπτωση που η αυριανή συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη στην Αθήνα αποβεί άκαρπη.

(Visited 205 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*