Νοσοκομείο Σύρου: «Πινγκ πονγκ» ανακοινώσεων μεταξύ Συλλόγου Εργαζομένων και Διοίκησης με «φόντο» την έλλειψη γιατρών

Newsroom
27/06/2022 18:40
 
 
 

 

Στην ανταλλαγή εκατέρωθεν ανακοινώσεων προχώρησαν σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και η Διοίκηση της υγειονομικής μονάδας, με αφορμή δυο περιστατικά που σχετίζονται με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο.

Αρχικά, ο Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία έκανε γνωστό πως, λόγω αναρρωτικής και των δύο εργαστηριακών γιατρών που έχουν απομείνει στο Γ.Ν. Σύρου, αυτό εξυπηρετείται από ιδιώτη γιατρό. Μάλιστα, ο Σύλλογος ανέφερε με νόημα πως «το υπουργείο Υγείας και η 2η ΔΥΠΕ παραμένουν συνεπείς στις εξαγγελίες τους και δεν προχωρούν σε καμία ενεργεία εξεύρεσης μόνιμης λύσης».

Απαντώντας, η Διοίκηση του Νοσοκομείου εξήγησε ότι προέβη σε επείγουσα κάλυψη της εφημεριακής λειτουργίας του Νοσοκομείου Σύρου με ιδιώτη ιατρό βιοπαθολόγο και στην μετακίνηση ιατρού, επειδή η εφημερεύουσα ιατρός βιοπαθολόγος είχε σοβαρό ατύχημα και διαγνώστηκε με κάταγμα.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων:
Ενημερώνουμε τους πολίτες της Σύρου, ότι αυτό για το οποίο προειδοποιούσαμε συνέβη ξανά.
Λόγω αναρρωτικής και των 2 εργαστηριακών γιατρών (μια μόνιμη και μια επικουρική) που έχουν απομείνει στο νοσοκομείο μας (αντί των 6 που προβλέπονται) εξυπηρετούμαστε από ιδιώτη γιατρό.

Δεν είναι ξεκάθαρο με τι σχέση εργασίας, δεδομένου ότι από τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας δεν έχει καταρτιστεί κάποιου είδους σύμβαση μεταξύ Νοσοκομείου και Ιδιώτη. Με την μέχρι σήμερα ενημέρωση μας, τα 2 κενά θα αναπληρωθούν με βραχυχρόνιες μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία.

Το υπουργείο Υγείας και η 2η ΔΥΠΕ παραμένουν συνεπείς στις εξαγγελίες τους: Δεν προχωρούν σε καμία ενεργεία εξεύρεσης μόνιμης λύσης.

Η απάντηση της Διοίκησης:
Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώιο» αναφέρει, σε απάντηση σχετικής δημόσιας ανακοίνωσης του Συλλόγου Εργαζομένων περί παρουσίας ιδιώτη ιατρού βιοπαθολόγου, τις ενέργειες διαχείρισης νέας επείγουσας κατάστασης στον Εργαστηριακό Τομέα της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου.

Κατά την εφημερία της Παρασκευής 24.6.2022, η εφημερεύουσα ιατρός βιοπαθολόγος είχε σοβαρό ατύχημα, αργά το βράδυ, και διαγνώστηκε με κάταγμα. Συνεπεία του τραυματισμού της, έλαβε αναρρωτική άδεια. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, σε πλήρη συνεργασία και ενημέρωση με τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και τις συναρμόδιες Αρχές, προέβη στην επείγουσα κάλυψη της εφημεριακής λειτουργίας του Νοσοκομείου Σύρου με ιδιώτη ιατρό βιοπαθολόγο και στην μετακίνηση ιατρού.

Οι συντονισμένες αυτές ενέργειες είχαν ως αποτέλεσμα την αδιάλειπτη λειτουργία του Νοσοκομείου Σύρου, κατά το τριήμερο 24-26.6.2022 και την εξυπηρέτηση όλων των περιστατικών. Ήδη, σήμερα, Δευτέρα 27.6, τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία εκτελέστηκαν κανονικά και εργάζεται στο Νοσοκομείο η, υπό μετακίνηση, ιατρός βιοπαθολόγος από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Εκφράζονται ευχές για ταχεία ανάρρωση στην ασθενή ιατρό.

Ο Σύλλογος των εργαζομένων επανήλθε με νέα ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι συνεχίζεται η αποδυνάμωση του Νοσοκομείου. Κι αυτό, διότι η Διευθύντριά της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας μετακινήθηκε για τέσσερις μέρες στο Γ.Ν. Θήρας.

Από την πλευρά της, η Διοίκηση του Γ.Ν. Σύρου διευκρίνισε ότι η εντολή μετακίνησης της συγκεκριμένης ιατρού στο Γ.Ν. Θήρας εκδόθηκε με τη συναίνεση της, για χρονικό διάστημα που δεν την εμποδίζει από την εν γένει άσκηση καθηκόντων της στη Σύρο.

Η δεύτερη ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων:
Η ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι με απόφαση της 2ης ΔΥΠΕ, μετακινείται για 4 ημέρες η Διευθύντριά της ΜΑΦ του Νοσοκομείου μας (ΑΔΑ: ΩΑΦΑ469Η2Ξ-ΩΟΘ), στο Νοσοκομείο Σαντορίνης.

Υπενθυμίζουμε ότι το Νοσοκομείο Σαντορίνης δεν είναι δημοσίου δικαίου και σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργού αποτελεί πρότυπο για τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ. Μικρή λεπτομέρεια αποτελεί η έλλειψη γιατρών.

Όπως φαίνεται αυτό το καλοκαίρι, οι μονάδες Υγείας των Κυκλάδων θα (υπο)λειτουργούν με περιοδεύοντες γιατρούς από νησί σε νησί.

Η απάντηση της Διοίκησης:
Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώιο» αναφέρει, σε απάντηση σχετικής δημόσιας ανακοίνωσης του Συλλόγου Εργαζομένων περί μετακίνησης της Διευθύντριας ΜΑΦ στο Γ.Ν. Θήρας, τα ακόλουθα:

Η εντολή μετακίνησης της συγκεκριμένης ιατρού στο Γ.Ν. Θήρας εκδόθηκε με τη συναίνεση της, για χρονικό διάστημα που δεν την εμποδίζει από την εν γένει άσκηση καθηκόντων της στη Σύρο.

Το χρονικό διάστημα απουσίας της από το Νοσοκομείο Σύρου και παραμονής της στο Νοσοκομείο Θήρας αφορά σε 4 ημέρες, συμπεριλαμβανομένων των ημερών μετάβασης από/προς Θήρα.

Η έμπρακτη στήριξη του Νοσοκομείου Σύρου σε έτερες δομές υγείας είναι δεδομένη και θα συνεχίσει στο μέτρο του δυνατού, ως είναι επιθυμητό και για τη στήριξη του Νοσοκομείου Σύρου.

(Visited 172 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*