Ανακοίνωση της ΕΙΝΝΟΣ για τη συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας

Newsroom
21/07/2022 18:22
 
 
 

Δελτίο Τύπου αναφορικά με τη συνάντηση που είχε με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κατά τη χθεσινή επίσκεψή της στο Γ.Ν. Σύρου, εξέδωσε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Σύρου.

Υποστελέχωση, εφημερίες, καταβολή δεδουλευμένων και αιτήματα των Διευθυντών του κάθε τμήματος ξεχωριστά ήταν μερικά από τα θέματα που έθιξε η Ένωση, η οποία τονίζει ότι όχι μόνο δεν κινείται από «προσωπικές επιδιώξεις», αλλά αντίθετα απέδειξε ότι βρίσκεται δίπλα σε κάθε τμήμα του νοσοκομείου, σε κάθε ιατρό αλλά και νοσηλευτή/ρια.

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Κατόπιν της συνάντησης που είχαμε με την υφυπουργό Υγείας κα Γκάγκα και υπό το καθεστώς του εκφοβιστικού εξώδικου του Διοικητή προς την ΕΙΝΝΟΣ, ώστε να παύσουμε τη δημοκρατικά εκλεγμένη στάση εργασίας των ιατρών, νοιώθουμε υπόχρεοι απέναντι στο προσωπικό του νοσοκομείου αλλά και στους πολίτες του νησιού να αναφέρουμε τα εξής:

Στη συνάντηση με την Υπουργό προσπαθήσαμε μέσα στα 10 λεπτά που μας αφιερώθηκαν να εκθέσουμε τα προβλήματα του νοσοκομείου.

1.Αναφερθήκαμε στο πρόβλημα υποστελέχωσης που εμφανίζουν όλα τα τμήματα και συγκεκριμένα στα είκοσι (20) οργανικά κενά , βάσει και των στοιχείων που μας δίνει το γραφείο προσωπικού. Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τα κενά ανά τμήμα. Διευκρινίσαμε ότι οι ελλείψεις δεν αφορούν μόνο στον αριθμό ιατρών αλλά και σε νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο έχει κατά πολύ εδώ και μήνες ξεπεράσει τα όρια του.

2. Επικοινωνήσαμε το εξίσου σημαντικό θέμα εφημέρευσης των ιατρών στις απαράδεκτες συνθήκες των containerαλλα και στην αδυναμία να αξιωθούμε ρεπό την επόμενη ημέρα, λόγω του ανεπαρκούς προσωπικού. Αυτό αντιτίθεται στον νόμο περί ασφαλούς εφημέρευσης των νοσοκομείων και ως εκ τούτου λειτουργούμε έκνομα και με επισφάλεια για τη δημόσια υγεία.

3. Ζητήσαμε την καταβολή των δεδουλευμένων μας, τα οποία δεν είναι μόνο οι τακτικές εφημερίες, αλλά και οι υπερωρίες στα εμβολιαστικά κέντρα (από Ιανουάριο 2021), καθώς και οι πρόσθετες πέραν των τακτικών εφημεριών (από Μάη 2021 ως και σήμερα) που αναγκαζόμαστε να κάνουμε πάλι επειδή το προσωπικό είναι ανεπαρκές.

4. Τονίσαμε για άλλη μια φορά την ιδιαίτερη συνθήκη της νησιωτικότητας, στη διαχείριση της υγείας των κατοίκων.

5. Καταθέσαμε έγγραφο στη γραμματέα της Υφυπουργού με τα αιτήματα των Διευθυντών του κάθε τμήματος ξεχωριστά, όπως αυτά συλλέχθησαν από μέλος της ΕΙΝΝΟΣ ύστερα από κατ’ ιδίαν συνάντηση με κάθε Διευθυντή.

Θεωρούμε ότι εκτός από το αριθμητικό έλλειμα υπάρχει και διοικητικό, για το οποίο φροντίσαμε να ενημερώσουμε την Υφυπουργό, τονίζοντας ότι ο Διοικητής θα μπορούσε να έχει βελτιώσει τη λειτουργία ορισμένων τμημάτων αν έδειχνε «γενναιότητα» σε ορισμένες αποφάσεις, ακολουθώντας τα νόμιμα. Μάλιστα η Υφυπουργός φάνηκε να εξεπλάγη στην είδηση ότι δεχτήκαμε εξώδικο για Στάση Εργασίας.

Η συγκεκριμένη Στάση μάλιστα να τονίσουμε προς τους κατοίκους δεν αποτελεί κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία, όπως συκοφαντικά αναφέρει ο Διοικητής του Νοσοκομείου στα ΜΜΕ, μια και καθημερινά υπάρχει προσωπικό ασφαλείας.

Δυστυχώς τα πολυετή προβλήματα ενός νοσοκομείου δεν αναλύονται στην έκταση τους και στη παθογένεια τους, μέσα σε 10 λεπτά.

Ωστόσο η ΕΙΝΝΟΣ, η οποία κατηγορείται ότι κινείται μόνο με στόχο τις «προσωπικές επιδιώξεις», απέδειξε ότι βρίσκεται δίπλα σε κάθε τμήμα του νοσοκομείου, σε κάθε ιατρό αλλά και νοσηλευτή/ρια. Το έγγραφο που πήρε μαζί της σαν ενθύμιο από τη Σύρο η Υφυπουργός δεν ήταν προσωπικά παράπονα, αλλά τα αιτήματα των Διευθυντών ξεχωριστά ανά τμήμα.

Θα συνεχίσουμε με την ίδια θέρμη , υποστηριζόμενοι πλέον ηθικά και νομικά , από σοβαρά Σωματεία, όπως είναι η ΟΕΝΓΕ και ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων.

Το Δ.Σ. Της ΕΙΝΝΟΣ
Ιωάννης Γαβριήλ
Ιωάννης Χατζηγεωργίου
Ιορδάνης Παπαδόπουλος
Ευφροσύνη Τρύπατζη
Παντελής Ξανθάκος

(Visited 162 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*