Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Κυκλάδων: Αλληλεγγύη στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Σύρου

Newsroom
26/07/2022 15:43
 
 
 

Την αλληλεγγύη του στις κινητοποιήσεις και στα αιτήματα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Σύρου εξέφρασε ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία υποστηρίζει ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας έχει μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης που θέλει να παραδώσει την πρωτοβάθμια περίθαλψη στους ιδιώτες. Επιπλέον, καταγγέλλει τη στάση του διοικητή του Γ.Ν. Σύρου, ο οποίος – όπως επισημαίνει – προσπαθεί να εκφοβίσει τους γιατρούς της ΕΙΝΝΟΣ.

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: 

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων της Π.Ν.Αι. δηλώνει την αλληλεγγύη του και στηρίζει τις κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Σύρου. Θεωρούμε ότι οι κινητοποιήσεις αυτές έχουν ως μοναδικό στόχο την προάσπιση και την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Καθημερινά διαπιστώνεται η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σύρου, η οποία δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή από κανένα εργαζόμενο στις Κυκλάδες. Η σημερινή κυβέρνηση, υπονομεύει συνεχώς το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, καθώς έχει ως σκοπό να εξασφαλίσει πελατεία για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις υπηρεσιών υγείας. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα με το Ν. 4931/22 που ψηφίστηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση και που ανοίγει ορθάνοιχτο τον δρόμο για ιδιωτικοποιήσεις στα δημόσια νοσοκομεία, καταργεί ουσιαστικά το δικαίωμα στην δωρεάν περίθαλψη και παραδίδει την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη στους ιδιώτες.

Τέλος καταγγέλλουμε την στάση του Διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου στην προσπάθειά εκφοβισμού του αγώνα των εργαζομένων ιατρών και η οποία είναι αντίθετη με την θέληση των Κυκλαδιτών όπως εκφράστηκε στις μεγάλες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος.

Ζητάμε την αποφασιστική ενίσχυση του Νοσοκομείου Σύρου με μαζικές κατ’ εξαίρεση προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό) και την αποφασιστική αναβάθμισή του όπως και όλων των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας των Κυκλάδων,

Αγωνιζόμαστε για δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

(Visited 74 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*