Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Σύρου: Καταγγελία για τη βιωσιμότητα του

Newsroom
03/08/2022 18:09
 
 
 

Την «διαρκώς κλιμακούμενη υποβάθμιση» του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου καταγγέλλει, για ακόμη μια φορά, ο Σύλλογος Εργαζομένων του.

Με αφορμή το γεγονός ότι, για τρίτη φορά σε διάστημα δύο μηνών, τα εργαστήρια και η αιμοδοσία του μεγαλύτερου νοσοκομείου των Κυκλάδων «ξέμειναν από γιατρό», ο Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «καθημερινή απαξίωση» της υγειονομικής μονάδας της Σύρου, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά της.

Αναλυτικά, η καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων έχει ως εξής: 

Για άλλη μια φορά αυτό το καλοκαίρι (την 3η σε διάστημα δυο μηνών), τα εργαστήρια και η αιμοδοσία του Νοσοκομείου Σύρου ξέμειναν από γιατρό, αφού ο τελευταίος μετακινημένος από το Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου επέστρεψε στην θέση του. Το γεγονός αυτό καθιστά επισφαλή την ορθή λειτουργία του Νοσοκομείου τόσο στην αντιμετώπιση των περιστατικών του νησιού, όσο και των διακομιζόμενων από τα άλλα νησιά. Η λύση που έχει δοθεί, είναι επισκέψεις διαφόρων ιδιωτών σε εθελοντική βάση.

Την ίδια στιγμή, με βάση το κατατεθειμένο πρόγραμμα εφημεριών, δύο κλινικές (παθολογική και COVID) και το ΤΕΠ μένουν ακάλυπτες 6 ημέρες από εφημερεύοντα ειδικό παθολόγο.

Με την παρούσα καταγγελία θέλουμε να αναδείξουμε, για άλλη μια φορά, την διαρκώς κλιμακούμενη υποβάθμιση του μεγαλύτερου Νοσοκομείου των Κυκλάδων και να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για τη βιωσιμότητά του αφού εισπράττουμε πλέον μια καθημερινή απαξίωση αφενός γιατί δεν δόθηκε λύση με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων (πάγιο αίτημα όλων των κινητοποιήσεων μας), αφετέρου γιατί βιώνουμε την καθημερινή εγκατάλειψη του, καθώς μετακινούνται γιατροί σε άλλες νοσηλευτικές μονάδες, ακόμα και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης (μόνο με απόφαση της ΔΥΠΕ) και οι λύσεις που δίνονται είναι λύσεις πρόχειρες.

Καλούμε τις Διοικήσεις του Νοσοκομείου και της ΔΥΠΕ, αλλά και του Υπουργείου Υγείας, να σκύψουν επιτέλους πάνω από το πρόβλημα και να δώσουν μόνιμη λύση!

(Visited 106 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*