Στο πλευρό του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Σύρου η ΠΟΕΔΗΝ

Newsroom
30/08/2022 18:14
 
 
 

 

Στη Σύρο βρέθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος και το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κ.κ. Μιχάλης Γιαννάκος και Δημήτρης Κουρουβακάλης, αντίστοιχα.

Οι κ.κ. Γιαννάκος και Κουρουβακάλης επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και συμμετείχαν σε συνάντηση με τον Διοικητή του κ. Ζουλουφό και την Υποδιοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κα Δίπλα, ενώ στη συνέχεια, παρουσία και της προέδρου των εργαζομένων κας Καλογεράκη, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου βρέθηκε, για ακόμη μια φορά, η σοβαρή υποστελέχωση του Νοσοκομείου, η οποία έγινε πιο αισθητή κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, όταν η υγειονομική μονάδα της Σύρου κλήθηκε να αντιμετωπίσει μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, οι υπεράνθρωπες προσπάθειες και το φιλότιμο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ήταν αυτά που “έσωσαν” την κατάσταση. “Το προσωπικό έχει εξουθενωθεί” ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Καλογεράκη και πρόσθεσε ότι οι προσλήψεις μέσω προκηρύξεων ναι μεν είναι ευπρόσδεκτες, ωστόσο οι διαδικασίες προχωρούν με πολύ αργό ρυθμό.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιαννάκος τόνισε ότι η Πολιτεία θα έπρεπε να θεσπίσει έναν συνδυασμό παρεμβάσεων και μέτρων για την ενίσχυση των υγειονομικών μονάδων με προσωπικό, ενώ και οι τοπικοί φορείς θα έπρεπε – κατά τη γνώμη του – να συντονιστούν για την παροχή διευκολύνσεων σε όσους και όσες θα έρχονταν να υπηρετήσουν στα νησιά, όπου το κόστος διαβίωσης είναι αρκετά υψηλό.

Τόσο η κα Καλογεράκη, όσο και ο κ. Γιαννάκος συμφώνησαν ότι ο Διοικητής του Γ.Ν. Σύρου κ. Ζουλουφός κατέβαλε προσπάθειες (αν και χωρίς αποτέλεσμα) προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης (την πλήρη έκταση του οποίου, όμως, δεν αναγνώρισε, όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ), τονίζοντας ότι θα βρίσκονται σε αναμονή και ετοιμότητα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν εξαγγελθεί για την κάλυψη των θέσεων προσωπικού. Μάλιστα, η κα Καλογεράκη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να οργανωθούν και νέες κινητοποιήσεις στο άμεσο μέλλον.

Ένα ακόμη θέμα που τέθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου είναι η αναστολή εργασίας (χωρίς την καταβολή μισθού) στην οποία εξακολουθούν να βρίσκονται 14 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου της Σύρου, παρά το γεγονός ότι έχει αρθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό. Ως εκ τούτου, υποστήριξαν η κα Καλογεράκη και ο κ. Γιαννάκος, δεν υπάρχει πια νόημα να παραμένουν σε αναστολή, τη στιγμή που θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην εργασία τους και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, συμβάλλοντας σε μερική “ανακούφιση” της υποστελέχωσης.

Τέλος, έγινε αναφορά και σε διάφορα θεσμικά ζητήματα που παραμένουν προς ικανοποίηση (ένταξη στα ΒΑΕ, αύξηση αποδοχών κλπ.), με τον κ. Γιαννάκο να τονίζει ότι υποχρέωση της Πολιτείας είναι να παρέχει αξιόπιστες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες.

(Visited 77 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*