Επίσκεψη Κυμπουρόπουλου στο Γ.Ν. Σύρου – Ανάληψη πρωτοβουλιών για την προσβασιμότητα των ΑμΕΑ

Newsroom
31/08/2022 15:31
 
 
 

 

Το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου επισκέφθηκε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, συνοδευόμενος από τον κ. Νίκο Ρούσσο, προκειμένου να πάρει μέρος σε ενημερωτική συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες της υγειονομικής μονάδας.

Κατά τη συνάντηση αυτή, ενημερώθηκε για τη στελέχωση των Υπηρεσιών του Νοσοκομείου, τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα Ψυχικής Υγείας και του ΚΕΦΙΑΠ του Νοσοκομείου, τη διαχείριση της πανδημίας στη Σύρο, τα ζητήματα προσβασιμότητας στο Νοσοκομείο και τα πεπραγμένα της τρέχουσας Διοίκησης.

Επίσης, συζητήθηκε η κοινή πρωτοβουλία της Διοίκησης του Νοσοκομείου Σύρου και του Σωματείου Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Νομού Κυκλάδων «ΑΡΩΓΗ», σε αγαστή συνεργασία και συντονισμό της κας Δονδώρου, για την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης προσβασιμότητας ατόμων με προβλήματα όρασης και ατόμων σε αμαξίδιο στο Νοσοκομείο και τον προγραμματισμό διορθωτικών παρεμβάσεων στο άμεσο μέλλον.

Με καίριες τοποθετήσεις του, ο κ. Κυμπουρόπουλος ανέλαβε το ρόλο του πρεσβευτή της ανάγκης στήριξης του έργου του Νοσοκομείου Σύρου και της περαιτέρω ενδυνάμωσης του σε ανθρώπινο δυναμικό και σε οικονομικούς πόρους. Από την πλευρά της, η Διοίκηση του Γ.Ν. Σύρου δεσμεύτηκε για την άμεση αξιολόγηση / προτεραιοποίηση παρεμβάσεων προσβασιμότητας στο Νοσοκομείο.

Η Διοίκηση της υγειονομικής μονάδας της Σύρου εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες στην κα Ειρήνη Κουρούβανη και στον κ. Νίκο Ρούσσο για την καταγραφή των προτάσεων τους, αναφορικά με την προσβασιμότητα ατόμων σε αμαξίδιο, κάνοντας γνωστό ότι – εντός των επόμενων εβδομάδων – θα εκκινήσει η διαδικασία ήπιων παρεμβάσεων στον τομέα αυτό.

«Ο συντονιστικός ρόλος της κας Δονδώρου και η κοινή βούληση των παρόντων στην επίσκεψη του κ. Κυμπουρόπουλου είναι καθοριστικοί για την ορθή δρομολόγηση των αναφερόμενων διαδικασιών» καταλήγει το δελτίο Τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου Σύρου.

(Visited 120 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*