Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων: Επαναλειτουργεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο στη Σύρο

mathitis koinoniko frontistirio
Newsroom
05/09/2022 18:09
 
 
 

 

Ανοιχτή πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο που σκοπεύει να επαναλειτουργήσει, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο, η πρωτοβουλία αυτή κρίνεται επιβεβλημένη λόγω της οικονομικής αστάθειας και των κοινωνικών ανισοτήτων, που εμποδίζουν τη γνώση και την πρόοδο των παιδιών, ειδικά των οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με στόχο τη μαθησιακή υποστήριξη και τη δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία μαθητών/τριών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που αντιμετωπίζουν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων προχωρεί στη επαναλειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου στη Σύρο για το σχολικό έτος 2022 – 2023.

Σε μία εποχή έντονης οικονομικής αστάθειας και κοινωνικών ανισοτήτων, αποτελεί ηθικό χρέος να παρέχεται η δυνατότητα ενισχυτικής διδασκαλίας για κάθε παιδί. Τα εργασιακά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη οικογένεια δεν πρέπει να αποτελέσουν εμπόδιο στη γνώση και την πρόοδο των παιδιών μας.

Για το λόγο αυτό – στο πλαίσιο επαγρύπνησης και συνεχής αλληλεγγύης – καλούνται όσοι/ες εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων (διορισμένοι/ες, αναπληρωτές/τριες, συνταξιούχοι/ες, άνεργοι/ες, φοιτητές/τριες, καθηγητές/τριες Μέσης Εκπαίδευσης/ Ξένων Γλωσσών κλπ.), επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά εκπαιδευτικό έργο στο Κοινωνικό Φροντιστήριο για τη φετινή σχολική χρονιά, να δηλώσουν την πολύτιμη συμμετοχή τους επικοινωνώντας με τους φορείς του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων στο τηλέφωνο 2281082372 & 6974976597 (κα Ελένη Βαμβακάρη).

Η εύρυθμη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στηρίζεται στην αμιγώς εθελοντική και συλλογική προσπάθεια των εκπαιδευτικών μας ώστε κάθε παιδί να απολαμβάνει ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και τη μάθηση.

(Visited 99 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*