Αγιασμοί στα σχολεία της Σύρου: Επιστροφή στην κανονικότητα (φώτος)

Newsroom
13/09/2022 02:11
 
 
 

 

Χωρίς μάσκες και περιοριστικά μέτρα πραγματοποιήθηκαν στη Σύρο οι αγιασμοί στα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Τόσο στα Γυμνάσια, όσο και στα Λύκεια του νησιού τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ενώ παρέστησαν επίσης, ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Πέτρος Στεφάνου, οι βουλευτές Κυκλάδων της ΝΔ κ.κ. Γιάννης Βρούτσης, Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππος Φόρτωμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Νίκος Λειβαδάρας (στα Λύκεια), η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Αγγελική Πρίντεζη (στα Γυμνάσια), οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Ερμούπολης κα Ανθή Χαλκιά, Άνω Σύρου κ. Πέτρος Ραουζαίος και Μάννα κ. Γιάννης Μαραγκός, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κα Ειρήνη Δράκου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου κ. Αλέξης Αθανασίου, ο Διευθυντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Ξενοφών Βαμβακερός, εκπαιδευτικοί και φυσικά μαθητές και γονείς.

Σημαντική στιγμή υπήρξε το “βήμα” που δόθηκε σε δύο μαθήτριες και έναν μαθητή Λυκείου να απευθύνουν χαιρετισμό και να εκφράσουν την άποψή τους δημόσια. Τα παιδιά αξιοποίησαν κατάλληλα αυτή την ευκαιρία και αναφέρθηκαν, παρουσία και των τριών κυβερνητικών βουλευτών, σε σημαντικά ζητήματα που – όπως υποστήριξαν – θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα, όπως η χρηματοδότηση της Παιδείας, η βελτίωση των υποδομών, αλλά και η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών.

(Visited 175 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*