Διεθνές συνέδριο στη Σύρο για τον Θρησκευτικό – Προσκυνηματικό Τουρισμό

Newsroom
28/09/2022 13:21
 
 
 

 

Τριήμερο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Νέες τάσεις και προοπτικές ανάπτυξης και προώθησης
του θρησκευτικού – προσκυνηματικού τουρισμού» διοργανώνει από τις 6 μέχρι τις 8 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης στη Σύρο το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου (ΚΕΑ Ι.Μ. Σύρου).

Το συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο «Μεγιστοποίηση του αντικτύπου του Θρησκευτικού Τουρισμού σε Ελλάδα και Κύπρο μέσα από τη στοχευμένη ανάδειξη και διάδοση της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς των Εκκλησιών Ελλάδας, Κρήτης και Κύπρου» και ακρωνύμιο RECULT MAGNUM, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου:
*θα παρουσιαστούν οι πλέον πρόσφατες και καινοτόμες τεχνικές για την ψηφιοποίηση κειμηλίων και δημιουργίας εμπειριών επαυξημένης πραγματικότητας,

*θα παρουσιαστούν οι διεθνείς εξελίξεις για την τουριστική ανάπτυξη μέσω της αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ανάπτυξης του θρησκευτικού / προσκυνηματικού τουρισμού,

*θα αναδειχθούν οι νέες τάσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων που πρέπει να διαθέτουν οι επαγγελματίες που απασχολούνται στο πεδίου του θρησκευτικού και πολιτιστικού τουρισμού,

*θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές ψηφιοποίησης κειμηλίων άυλης θρησκευτικής κληρονομιάς και δημιουργίας ψηφιακών και υβριδικών μουσείων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα διοργανωθεί ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή κρατικών και επιχειρηματικών φορέων από την Ελλάδα και την Κύπρο σχετικά με την ανάπτυξη πολιτικών και την αξιοποίηση θεσμικών εργαλείων για την ανάδειξη του θρησκευτικού / προσκυνηματικού τουρισμού.

Ο στόχος της πράξης RECULT MAGNUM είναι η ανάδειξη και αξιοποίηση της θρησκευτικής πολιτιστικής κληρονομιάς των δύο χωρών με τη δημιουργία δύο ψηφιακών μουσείων στην Κύπρο, ένα στην Κρήτη και ένα στη Σύρο, καθώς και με τον σχεδιασμό κοινής στρατηγικής branding στην περιοχή παρέμβασης του έργου.

Περισσότερα στοιχεία για την διοργάνωση του Συνεδρίου και για την εγγραφή των ενδιαφερομένων βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Πράξης και στην αντίστοιχη ιστοσελίδα στο Facebook.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον αντιπρόεδρο ΔΣ του ΚΕΑ Ι.Μ. Σύρου, κ. Χρυσίνη Νικόλαο (Email: info@keaimsyrou.gr, Τηλ: 2281082815).

(Visited 83 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*