Ξανά στον δρόμο οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σύρου – Καλούν σε μαζική κινητοποίηση

Newsroom
13/10/2022 17:09
 
 
 

 

Στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου καλεί τους κατοίκους της Σύρου, αλλά και τους συλλόγους και τους φορείς του νησιού ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, προκειμένου να δοθεί μαζικός χαρακτήρας στη διεκδίκηση μιας σειράς δίκαιων αιτημάτων.

Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται η άμεση στελέχωση του Γ.Ν. Σύρου και των Κέντρων Υγείας των Κυκλάδων με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, η άμεση επιστροφή συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, η επαναφορά παλιών και θέσπιση νέων κινήτρων στελέχωσης και παραμονής στις υπηρεσίες των νησιών, η ανέγερση νέου σύγχρονου Νοσοκομείου σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων του νομού, καθώς και η ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Μάλιστα, σε ευρεία σύσκεψη που έγινε χθες στο Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων, εκπρόσωποι των εργαζομένων του Νοσοκομείου αναφέρθηκαν εκτενώς στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου (τα οποία βέβαια συνεχίζουν να υφίστανται), με κυριότερο αυτό της υποστελέχωσης που είχε άμεσο αντίκτυπο στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Σε συνέχεια της σύσκεψης που έλαβε χώρα την Τετάρτη 12/10/22 σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων με θέμα την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Σύρου, καλούμε τα σωματεία, συλλόγους, φορείς και πολίτες του τόπου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου την Πέμπτη 20-10-22, ημέρα πανελλαδικής υγειονομικής απεργίας, η οποία θα ξεκινήσει στις 10:30 από την πύλη του Νοσοκομείου.

Το Νοσοκομείο Σύρου έχει φτάσει στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων χρόνων, ενώ δεν διαφαίνεται πρόθεση του Υπουργείου Υγείας για ανατροπή αυτής της πορείας. Υπενθυμίζουμε ότι τις ημέρες της κορύφωσης της τουριστικής σεζόν 2/8 – 22/8 το Υπουργείο και η ΔΥΠΕ άφησε το Νοσοκομείο χωρίς εργαστηριακό ιατρό παρά τις προειδοποιήσεις μας από τον Μάιο. Το μόνο μέτρο που πήραν, ήταν η θέσπιση ως κινήτρου μετακίνησης για ένα μήνα, ποσού 1.500€ σε γιατρούς κεντρικών Νοσοκομείων. Τελικά δεν βρέθηκε κανείς. Αντίθετα μέσα στον Αύγουστο μετακινήθηκαν ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ σε άλλα νησιά ένας παθολόγος και ένας γενικός ιατρός του Νοσοκομείου.

Σας αφήνουμε να αναρωτηθείτε, τι μας περιμένει τον χειμώνα, όταν τον Αύγουστο που ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται, το νοσοκομείο αποδυναμώνεται χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός.

Προσωπικό του Νοσοκομείου συνταξιοδοτείται ή μετακινείται χωρίς να υπάρχει καμία πρόβλεψη αντικατάστασης, ως εκ τούτου ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε ότι πλέον το Νοσοκομείο δεν διαθέτει Νευρολόγο, Ψυχίατρο, Δ/ντη Χειρουργικής, Παθολογοανατόμο ενώ από 31/12 θα συνταξιοδοτηθεί και ο Δ/ντης της Καρδιολογικής κλινικής. Το νοσηλευτικό προσωπικό παραπαίει, καθώς καλείται μια νοσηλεύτρια να καλύπτει μόνη της την βραδινή βάρδια με πάω από 20 ασθενείς. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στις λοιπές υπηρεσίες του Νοσοκομείου (τεχνική και διοικητική).

Με βάση τα παραπάνω και δεδομένου ότι στο προσεχές μέλλον λόγω των ολοένα επιδεινούμενων συνθηκών της ζωής μας, ακρίβεια κλπ., καθίσταται ακόμη εντονότερη η ανάγκη για διεκδίκηση της ενίσχυσης της ΔΗΜΟΣΙΑΣ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ για όλους, καλούμε:

-Όλα τα σωματεία του νησιού μας, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων να συμμετέχουν στην κινητοποίηση μας, με προκήρυξη στάσης εργασίας για την διευκόλυνση των μελών τους.

-Τον εμπορικό σύλλογο να καλέσει τα μέλη του σε συμβολικό ολιγόωρο κλείσιμο των καταστημάτων τους και συμμετοχή στην κινητοποίηση.

-Όλους τους συλλόγους φορείς και πολίτες του νησιού να δώσουν το παρών.

Προκειμένου να διεκδικήσουμε μαζί:

*Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας των Κυκλάδων με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.

*Καμία μετακίνηση προσωπικού μεταξύ των μονάδων υγείας των Κυκλάδων.

*Άμεση επιστροφή συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

*Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων δεδομένου ότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

*Ένταξη στα ΒΑΕ – Άμεση απόσυρση του απαράδεκτου πορίσματος της Διυπουργικής Επιτροπής, σχετικά με το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

*Να μην επανέλθουν οι εργολάβοι στα Νοσοκομεία.

*Επαναφορά παλιών και θέσπιση νέων κινήτρων στελέχωσης και παραμονής στις υπηρεσίες των νησιών.

*Ανέγερση νέου σύγχρονου Νοσοκομείου σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων του Νομού.

*Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Αύξηση προϋπολογισμού για την Υγεία.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/10/22 και ώρα 10:30

(Visited 150 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.