ΣΥΡΙΖΑ Σύρου: «Στόχος η διάλυση του ΕΣΥ υπέρ ολίγων ιδιωτών»

Newsroom
18/10/2022 11:39
 
 
 

Να λάβουν μέρος στην κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, καλεί τους κατοίκους του νησιού ο ΣΥΡΙΖΑ Σύρου.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, στόχος της σημερινής κυβέρνησης είναι η πλήρης διάλυση του ΕΣΥ υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων, γι’ αυτό και όλοι πρέπει να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων στην υγειονομική μονάδα της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Από την άνοιξη του ’22 σημειώθηκε πολλαπλή, πανσυριανή συμπαράσταση στις επανειλημμένες κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου, που στήριξε, ως όφειλε και οφείλει, και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σύρου (Δελτία Τύπου, συνάντησή του με Σύλλογο κ.λπ.).

Η αιτία αυτών των αγώνων είναι η πλέον ανθυγιεινή κυβερνητική πολιτική από το 1974, και συνειδητά υλοποιείται από το Μέγαρο Μαξίμου, απ’ το 2019 και παρά τον ιό, με στόχο την πλήρη διάλυση του ΕΣΥ υπέρ ολίγων ιδιωτών. Γι’ αυτό και συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μάλιστα και εμπράκτως, στήριξε όταν κυβερνούσε και στηρίζει σήμερα ως αξιωματική αντιπολίτευση το ΕΣΥ, και το Νοσοκομείο Σύρου.

Γι’ αυτό και προτρέπουμε και πάλι τα μέλη, τους φίλους μας, όλους τους συνανθρώπους μας στη Σύρο, να λάβουν μέρος και σ’ αυτήν την Κινητοποίηση του Συλλόγου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου, την ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022, στις 10:30 το πρωί, απ’ το προαύλιό του.

Επί τη ευκαιρία, απ’ τις “6 Εθνικές Προτεραιότητες” ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. ως νέας Κυβέρνησης, όπως τις διατύπωσε πρόσφατα στη ΔΕΘ ο Πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ εκείνες που, στα πλαίσια της Στήριξης του Κοινωνικού Κράτους (3η Προτεραιότητα),θα ξαναχτίσουν ένα “Νέο Ε.Σ.Υ.”:

1. Άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών. Πρόσληψη επιπλέον 10.000 μόνιμων υγειονομικών σε βάθος τριετίας.

2. Μονιμοποίηση του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε τη μάχη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή.

3. Κατάργηση αναστολής εργασίας.

4. Ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά.

5. Αναμόρφωση μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού, με εισαγωγικό μισθό πρωτοδιοριζόμενου γιατρού τα 2.000 ευρώ. Αναλογικές αυξήσεις των μισθών για το μη ιατρικό, υγειονομικό προσωπικό .

6. Αύξηση των Τοπικών Μονάδων Υγείας από 127 σε 380 σε ολόκληρη τη χώρα, εδραίωση θεσμού οικογενειακού γιατρού, δίκτυο κατ’ οίκον φροντίδας, επιχειρησιακή του ΕΚΑΒ ολοκλήρωση.

7. Διεύρυνση υπηρεσιών ΕΟΠΥΥ, πλήρης κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών σε υγειονομικό υλικό για χρόνιες ασθένειες.

(Visited 52 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*