Στο δρόμο σήμερα η Σύρος: «Κάτω τα χέρια απ’ το Νοσοκομείο!» (φώτος+video)

Newsroom
20/10/2022 18:20
 
 
 

 

Με μία δυναμική κινητοποίηση (στην οποία συμμετείχαν όχι μόνο οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, αλλά και δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, φοιτητές, συνταξιούχοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων κ.α.) η Σύρος έστειλε μήνυμα ότι δεν πρόκειται να μείνει «με σταυρωμένα τα χέρια» απέναντι στην υποβάθμιση της υγειονομικής μονάδας που εξυπηρετεί περιστατικά τόσο από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, όσο κι από τα υπόλοιπα νησιά του νομού.

Το ραντεβού της σημερινής – γεμάτης αγωνιστικό παλμό – κινητοποίησης δόθηκε έξω από το νοσοκομείο κι από κει η πορεία κατευθύνθηκε πρώτα στο λιμάνι της Ερμούπολης, όπου αναμενόταν η άφιξη του πλοίου Blue Star Paros. Οι διαδηλωτές προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του καταπέλτη για περίπου μισή ώρα, φωνάζοντας διαρκώς συνθήματα υπέρ της ενίσχυσης του νοσοκομείου.

Στη συνέχεια, περνώντας από το παραλιακό μέτωπο και κεντρικούς δρόμους του ιστορικού κέντρου, η πορεία διαμαρτυρίας κατέληξε στην πλατεία Μιαούλη. Αξίζει να αναφερθεί ότι, αυτή τη φορά, τα καταστήματα της Ερμούπολης παρέμειναν κλειστά για δυο ώρες (10:30-12:30), εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη συμπαράστασή τους στον αγώνα του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου για τη στελέχωσή του.

(Visited 204 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*