«Άνοιξε φτερά» η “Cycladic IFLY” – Στη Σύρο σήμερα η πρώτη πτήση της εταιρείας (video)

Newsroom
24/10/2022 18:02
 
 
 

 

Στο αεροδρόμιο της Σύρου αφίχθη σήμερα το μεσημέρι (περίπου στις 13:30) η πρώτη πτήση της αεροπορικής εταιρείας “Cycladic IFLY”, η οποία είχε ξεκινήσει μία ώρα πριν από τη Ρόδο.

Σε μια συμβολική κίνηση, πρώτοι επιβάτες της πτήσης ήταν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου, καθώς η εταιρεία θα συνδέει τη Σύρο, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Πάρο, με τη Ρόδο, τα Χανιά και το Ηράκλειο.

Μετά από λίγη ώρα, με δεύτερο αεροπλάνο της εταιρείας έφτασε στη Σύρο και ο ιδιοκτήτης της κ. Νίκος Λυκιαρδόπουλος.

Η υποδοχή στο αεροδρόμιο της Σύρου ήταν πολυπληθής: το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Λειβαδάρας, ο Αντιδήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Φωτεινάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δαδάος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσος, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου κ. Ζουλουφός, η Αερολιμενάρχης κα Πρέκα, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων κα Βούλγαρη και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας (ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου Υποστράτηγος κ. Μιχαλόπουλος και ο Λιμενάρχης Σύρου κ. Βαμβακούσης).

Την άποψη ότι με το συγκεκριμένο εγχείρημα, ανοίγονται «νέοι δρόμοι» που προσδοκούσαν τα νησιά εδώ και χρόνια διατύπωσε ο κ. Χατζημάρκος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι είναι ευπρόσδεκτη κάθε επενδυτική προσπάθεια (όπως αυτή του κ. Λυκιαρδόπουλου) που απαντά σε πραγματικές ανάγκες των νησιών. «Ιστορική» για την ενδοεπικοινωνία των νησιωτικών κοινωνιών χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο κ. Λειβαδάρας, ενώ ο κ. Λεονταρίτης επισήμανε ότι τέτοιες προσπάθειες πρέπει να στηρίζονται «γιατί είναι προς όφελος όλων». Από την πλευρά του, ο κ. Λυκιαρδόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή στα νησιά».

(Visited 3.146 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*