Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Σύρου: «Η κινητοποίηση ήταν μόνο η αρχή της κοινής μας προσπάθειας»

Newsroom
25/10/2022 10:01
 
 
 

 

Τις ευχαριστίες του προς όλους εκείνους που όχι μόνο συνυπέγραψαν το κάλεσμα του και το σύνολο των αιτημάτων του, αλλά συμμετείχαν και στην επιτυχημένη κινητοποίηση της 20ης Οκτωβρίου εξέφρασε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Ο Σύλλογος ανανεώνει το αγωνιστικό ραντεβού για την πανελλαδική γενική απεργία που έχει προκηρυχθεί από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9 Νοέμβριου, τονίζοντας ότι οι πολίτες ενωμένοι πρέπει να αντιταχθούν στην οριστική διάλυση του ΕΣΥ και της δημόσιας δωρεάν υγείας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:

Σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στις 20-10-22 στο νησί μας με βασικό στόχο την επίλυση του προβλήματος στελέχωσης του Νοσοκομείου Σύρου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

-Τους παρακάτω συλλόγους που συνυπέγραψαν το κάλεσμα μας και το σύνολο των αιτημάτων μας:
1. Σύλλογος Καρκινοπαθών και φίλων Κυκλάδων.

2. Σωματείο Λεμβούχων Σύρου.

3. Διοικητικό Επιμελητήριο – Όμιλος Διοικητικών Επιστημόνων Ελλάδος.

4. Σύλλογος Εργαζομένων στην ΠΕ Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτ. Αιγαίου (πρώην ΣΥΝΑΝΚ).

5. Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

6. Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου, Τήνου, Μυκόνου.

7. ΕΜΔΥΔΑΣ – Αττικής Τμήμα Κυκλάδων.

8. Εμπορικός σύλλογος Σύρου.

9. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Σύρου Ερμούπολης

-Όλες τις επιχειρήσεις που έκλεισαν για 2 ώρες προκειμένου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

-Όλα το σωματεία και συλλόγους που προκήρυξαν στάση εργασίας προκειμένου τα μέλη τους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

-Όλα τα σωματεία και τα μέλη τους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση όπως:
1. Παγκυκλαδικό Σωματείο Χειριστών & Βοηθών εκσκαπτικών Μηχανημάτων παντός τύπου.

2. Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου-ΚΥ Νάξου Κέντρο Υγείας Αμοργού, ΠΙ και ΠΠΙ Νάξου, Αμοργού Και Μικρών Κυκλάδων.

3. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κυκλάδων.

4. Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων και Επιμελητών Ν. Κυκλάδων.

5. Τον Λογιστικό Σύλλογο Σύρου.

6. Τον Σύλλογο Ταξί Σύρου.

7. Τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων.

8. Τον Σύλλογο Συνταξιούχων.

9. Τους εργαζόμενους του Νεωρίου

-Τα τοπικά ΜΜΕ που κάλυψαν την κινητοποίηση και ακόμα περισσότερο αυτά που επιπλέον συμμετείχαν στην κινητοποίηση σταματώντας τη ροή ειδήσεων στη διάρκεια του 2ώρου.

-Τους επιβάτες και το πλήρωμα του Blue Star Paros που αδιαμαρτύρητα δέχτηκαν την ταλαιπωρία της μισάωρης καθυστέρησης και συντάχθηκαν με τη διαμαρτυρία μας.

-Το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων για την παραχώρηση αίθουσας την 12-10-22 για την πραγματοποίηση σύσκεψης με συλλόγους και φορείς του νησιού με σκοπό την διοργάνωση της κινητοποίησης.

-Τον φοιτητικό σύλλογο που με την συμμετοχή του έδωσε χρώμα στην κινητοποίηση και μας γέμισαν ελπίδα διότι αυτοί αποτελούν το μέλλον όλων μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τους απλούς ανθρώπους, τους ιδιώτες, τους κατοίκους του νησιού που κατάλαβαν το μέγεθος του προβλήματος και με την παρουσία τους έσπευσαν να διαδηλώσουν κοντά μας την αγωνία τους για το μέλλον του νοσοκομείου.

Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί μόνο την αρχή της κοινής μας προσπάθειας για τη διάσωση του Νοσοκομείου Σύρου καθώς και του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ.

Αυτήν την στιγμή βρίσκεται σε διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, το οποίο προβλέπει τη δυνατότητα απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα σε όσους γιατρούς ήδη συμμετέχουν στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων και κυρίως, θεσμοθετώντας την προκήρυξη ιατρικών θέσεων μερικής απασχόλησης στο ΕΣΥ και θα αποτελέσει την οριστική διάλυση του ΕΣΥ και της δημόσιας και δωρεάν υγείας.

Με το παραπάνω νομοσχέδιο εξηγείται και η πλήρης εγκατάλειψη των δημοσίων νοσοκομείων, όπως το δικό μας και η αποφυγή προκήρυξης θέσεων μόνιμου προσωπικού ούτε καν προς αντικατάσταση των αποχωρούντων.

Επόμενο Ραντεβού αποτελεί η Πανελλαδική Γενική Απεργία που έχει προκηρυχθεί από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9 Νοέμβριου.

Συμμετέχουμε διεκδικώντας και:
*Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας των Κυκλάδων με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.

*Καμία μετακίνηση προσωπικού μεταξύ των μονάδων υγείας των Κυκλάδων.

*Άμεση επιστροφή συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

*Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων δεδομένου ότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

*Ένταξη στα ΒΑΕ – Άμεση απόσυρση του απαράδεκτου πορίσματος της Διυπουργικής Επιτροπής, σχετικά με το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
*Να μην επανέλθουν οι εργολάβοι στα Νοσοκομεία.

*Επαναφορά παλιών και θέσπιση νέων κινήτρων στελέχωσης και παραμονής στις υπηρεσίες των νησιών.

*Ανέγερση νέου σύγχρονου Νοσοκομείου σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων του Νομού.

*Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – Αύξηση προϋπολογισμού για την Υγεία.

(Visited 117 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*