Συνάντηση Νίκου Λειβαδάρα με τον Στέλιο Πέτσα για σημαντικά θέματα της Σύρου

Newsroom
03/11/2022 15:10
 
 
 

 

Με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα συναντήθηκαν σήμερα Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μηνάς Αληφραγκής και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σύρου Ανδρέας Γιαλόγλου, για θέματα μείζονος σημασίας που απασχολούν τη Σύρο.

Το πρώτο και κύριο θέμα της ατζέντας ήταν η άμεση εξεύρεση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των όψεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, λόγω αφενός της ιστορικής του αξίας και αφετέρου της επικινδυνότητάς του μετά κι από την πρόσφατη αποκόλληση και πτώση οικοδομικών και διακοσμητικών υλικών του βορειοανατολικού του πύργου.

Ο κ. Πέτσας, ο οποίος ήταν ενήμερος από την αλληλογραφία που είχε με τον κ. Λειβαδάρα όλο το προηγούμενο διάστημα, έδειξε από την αρχή τη θετική του πρόθεση για την εξεύρεση άμεσης λύσης, μέσω της χρηματοδότησης του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Δήλωσε, μάλιστα, ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθεί η οριστική απάντηση προς τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, αφού προηγηθεί η απαραίτητη συνεννόηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη.

Στη συνέχεια, η συζήτηση προσανατολίστηκε στις προτάσεις του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης για το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», οι οποίες μέχρις στιγμής εκκρεμούν. Από αυτές, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση:
α. στη μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου Δήμου Σύρου-Ερμούπολης (προϋπολογισμού 617.000€) και
β. στις δράσεις ηλεκτροκίνησης του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης (προϋπολογισμού 2.446.000€).

Ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι, εντός του Νοεμβρίου, θα έχουμε την έγκριση της ηλεκτροκίνησης, ενώ στη συνέχεια θα εξεταστεί η μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΑΚΔΕ.

Συζητήθηκε, επίσης, το οξύ πρόβλημα του ενεργειακού κόστους της ΔΕΥΑΣ. Όπως ενημέρωσε ο κ. Πέτσας, πρόκειται να εξαγγείλει στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 21 Νοεμβρίου στον Βόλο, συγκεκριμένο τρόπο οικονομικής ενίσχυσης προς τις ΔΕΥΑ, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην οικονομική επιβάρυνση που έχει προκαλέσει η αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Τέλος, σε ερώτηση του κ. Λειβαδάρα για το αν θα δοθεί παράταση στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ που αφορά σε μελέτες Λιμενικών Ταμείων, δεδομένου ότι οι εταιρείες-ανάδοχοι είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες χρονικά με την εκπόνηση αντίστοιχων μελετών για το σύνολο της επικράτειας, ο Υπουργός ήταν θετικός και επιβεβαίωσε ότι θα χορηγηθεί παράταση για την ολοκλήρωση της εκπόνησης των μελετών.

(Visited 105 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*