Η ONEX Neorion Shipyards για την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σύρου

Newsroom
04/11/2022 19:22
 
 
 

 

«Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Σύρου με μια ιστορική απόφαση έκρινε ως συκοφαντικές τις αιτιάσεις του ΠΠΠΣ ενάντια στην εταιρία μας, καταρρίπτοντας τους ανυπόστατους ισχυρισμούς περί χρησιμοποίησης εταιρικών χορηγιών ώστε να επηρεαστεί η λειτουργία των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών. Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί το πρώτο βήμα προς την αποκατάσταση της αλήθειας και της δικαιοσύνης στο νησί της Σύρου, ενώ παράλληλα δικαιώνει τη αταλάντευτή προσήλωσή μας στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Η υπ’ αριθμόν 42/2022 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σύρου, η οποία δημοσιεύτηκε στις 3.11.2022, κρίνει καταρχάς ως συκοφάντες το Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου και τους κ.κ. Ζολώτα και Μπίστη, αναφέροντας στο 29ο φύλλο της επί λέξει τα εξής:

“…Ωστόσο αν και από τους παραπάνω αναληθείς ισχυρισμούς των εναγομένων περί χρησιμοποίησης των χορηγιών για να “εξαγοράσουν” τη σιωπή και την αδράνεια των αρμόδιων αρχών ελέγχου της δραστηριότητάς τους, προσβλήθηκε παράνομα και υπαίτια η προσωπικότητα των εναγουσών…”.

Για το λόγο αυτό η ως άνω απόφαση υποχρεώνει το ΠΠΠΣ να άρει την προσβολή της προσωπικότητάς μας με την δημοσίευση σε μια εφημερίδα πανελλήνιας και μία εφημερίδα τοπικής κυκλοφορίας, του διατακτικού της ως άνω απόφασης, ενώ υποχρεώνει το ΠΠΠΣ και τους κ.κ. Ζολώτα και Μπίστη να παραλείπουν στο μέλλον την προσβολή της προσωπικότητάς μας με την διάδοση καθ’ οιονδήποτε τρόπο, αναληθών ισχυρισμών περί χρησιμοποίησης από εμάς του μέσου των χορηγιών για να εξασφαλιστεί η σιωπή και η αδράνεια των αρμόδιων αρχών ελέγχου της δραστηριότητάς μας.

Απειλεί επίσης σε βάρος του ΠΠΠΣ και των κ.κ. Ζολώτα και Μπίστη χρηματική ποινή 5.000€, ενώ σε βάρος των κ.κ. Ζολώτα και Μπίστη προσωπική κράτηση διάρκειας ενός μήνα, για κάθε παραβίαση της ως άνω υποχρέωσής τους προς παράλειψη.

Παρόλα αυτά η ως άνω απόφαση αφήνει πολλά νομικά και πραγματικά ζητήματα σε εκκρεμότητα, τα οποία θα επιλυθούν τελεσίδικα κατά την εκδίκαση των αγωγών μας από το αρμόδιο Εφετείο.

Σήμερα έγινε μια αρχή, ο δρόμος όμως προς την πλήρη δικαίωσή μας είναι ακόμα μακρινός αλλά ορατός.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η κοινωνία της Σύρου ανεμπόδιστα πλέον θα μπορεί να απολαμβάνει ότι θετικό δημιουργείται από την άσκηση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, χωρίς καχυποψία, φόβο ή δισταγμό, και με σεβασμό στο νησί και τους κατοίκους του».

(Visited 142 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*