Σύρος: Με ομοψυχία και χωρίς κάλπες η εκλογή της νέας Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

εκλογές ΟΜ Σύρου ΣΥΡΙΖΑ
Newsroom
06/11/2022 23:34
 
 
 

 

Μαζικότατη ήταν η συμμετοχή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σύρου στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση στις 3 Νοεμβρίου, που εκλέχτηκε ομόφωνα η νέα Συντονιστική της Επιτροπή. Η συνέλευση έγινε σε αγωνιστικό κλίμα και με την παρουσία πολλών νέων μελών.

Τη διαδικασία επόπτευσε ο οργανωτικά υπεύθυνος Αιγαίου της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Βουλγαράκης, ενώ το παρόν έδωσαν ο Βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και πρώην βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Μανιός, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Περιφέρειας Ν. Αιγαίου-Κυκλάδων Κατερίνα Γιαννακά, ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων Αντώνης Συρίγος, η συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων Βαλεντίνα Γαβριελάτου και το μέλος της ΝΕ Αναστασία Αργυροπούλου.

εκλογές ΟΜ Σύρου ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιάννης Βουλγαράκης μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις και για τις 6 εθνικές προτεραιότητες που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης:
1) Αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. 2) Ενίσχυση του εισοδήματος μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, μικρομεσαίων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων. 3) Στήριξη κοινωνικού κράτους. 4) Παραγωγική ανασυγκρότηση. 5) Ισχυρό δημοκρατικό κράτος. 6) Απάντηση στη δημογραφική πρόκληση (στήριξη μητέρας και παιδιού, στεγαστική πολιτική για νέα ζευγάρια, ένταξη μεταναστών).

Χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής, τα μέλη της ΚΕ και οι πρώην βουλευτές και ακολούθησε συζήτηση και τοποθετήσεις μελών. Το παρών έδωσε και ο πρώην Δήμαρχος Σύρου Γιώργος Μαραγκός, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που έκανε και σύντομη τοποθέτηση.

Επειδή ο αριθμός των υποψηφίων (τακτικών και αναπληρωματικών) για τη Συντονιστική Επιτροπή ήταν όσοι και τα προβλεπόμενα μέλη της (7 τακτικά και 2 αναπληρωματικά μέλη), η συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα την εκλογή τους χωρίς να στηθούν κάλπες.

Η νέα Συντονιστική Επιτροπή συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

Συντονιστής: Κώστας Βασιλάκης, Περιβαλλοντολόγος, Συγγραφέας, αναπληρωτής Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Αναπληρώτρια Συντονίστρια: Μαρία Μαυράκη, Λογίστρια, Συγγραφέας, σπουδάστρια βυζαντινής αγιογραφίας και ιστορίας τέχνης και μέλος του Συλλόγου γυναικών Σύρου.

Ταμίας: Γιάννης Μπάιλας, Πρόεδρος της Ένωσης Αμμοβολιστών, Υφαλοχρωματιστών, Ματσακονιστών, καθαριστών και συναφών επαγγελμάτων, Γ. Γ. στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων, Γ. Γ. της Ένωσης πολυτέκνων Σύρου και αναπληρωτής Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μετάλλου Π.Ο.Ε.Μ.

Μέλη: Ειρήνη Γουσγουνέλη, Πρόεδρος του Παγκυκλαδικού Σωματείου ιδιωτικού και τουριστικού τομέα. Μαρία Νομικού, οδηγός ΤΑΧΙ, ταμίας του Συλλόγου γυναικών.

Αρτέμης Βενιέρης, Συνδικαλιστής/Ταμίας του εργοστασιακού σωματείου Ναυπηγείου Σύρου. Μαριέττα Θεοδώρου: Ελεύθερη επαγγελματίας

Αναπληρωματικά μέλη: Γιάννης Βούρος, Οικονομολόγος Πληροφορικάριος Digital Marketeer Social Media Manager, Lead Auditor BVQI ISO 9001 Καθηγητής Πληροφορικής, MSc. MIS. Αντώνης Ζάρπας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ένωσης Αμμοβολιστών, Υφαλοχρωματιστών, Ματσακονιστών, καθαριστών και συναφών επαγγελμάτων.

Είναι γνωστό ότι πριν από μία εβδομάδα έγιναν εκλογές και στην Οργάνωση της Νάξου στο ίδιο αγωνιστικό κλίμα, όπου επίσης εκλέχτηκε νέα ανανεωμένη Συντονιστική Επιτροπή.

Οι δύο αυτές Οργανώσεις Μελών (ΟΜ) του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, της Νάξου και της Σύρου, είναι οι μεγαλύτερες στις Κυκλάδες και με τη διεύρυνση του κόμματος πολλαπλασίασαν τα μέλη τους. Το ίδιο έγινε και στις ΟΜ των περισσοτέρων νησιών, στην Πάρο, την Τήνο, την Σαντορίνη, την Μήλο. Το σύνολο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις Κυκλάδες μέχρι τις 15 Μαΐου, ημέρα των εκλογών για Πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή, είχε ξεπεράσει τα 1.500.

Αναμένεται να ακολουθήσουν εκλογές και σε άλλες Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις Κυκλάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, επικρατεί προβληματισμός και συζητείται έντονα η ανάγκη ανανέωσης και της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων με εκλογές από τη βάση, όπως προβλέπεται από το αναθεωρημένο, από το 3ο Συνέδριο καταστατικό.

(Visited 190 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.