Συμμετοχή των υπαλλήλων της ΠΕ Κυκλάδων της Περιφέρειας στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου

Newsroom
08/11/2022 16:36
 
 
 

Στην αυριανή γενική πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ακρίβεια, αισχροκέρδεια, φτώχεια, ευτελισμός κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που – σύμφωνα με τον Σύλλογο – πρέπει αύριο να βγάλουν όλους τους πολίτες στον δρόμο «για την αξιοπρέπεια, τη ζωή και το μέλλον» τους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Συνάδελφοι,
Βλέπουμε καθημερινά την ακρίβεια να γιγαντώνεται σε όλη την Ελλάδα και τον πληθωρισμό να έχει εκτοξευθεί στο 12% (στα επίπεδα του 1993), ενώ στις Κυκλάδες το κόστος ζωής να είναι ακόμη πιο ακριβό, τόσο στη διατροφή (στο σύνολο των βασικών αγαθών) όσο και στα ενοίκια. Την κατάσταση αυτή επιβαρύνει ακόμη περισσότερο η συνεχιζόμενη αύξηση των καυσίμων, η οποία έχει άμεση επίπτωση στην αύξηση του μεταφορικού κόστους (εισιτήρια πλοίων, εμπορευμάτων κ.λπ.) ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται τεράστια καθυστέρηση στην καταβολή του μεταφορικού ισοδύναμου.

Οι μισθοί των εργαζομένων στο Δημόσιο έχουν καταγράψει μείωση την τελευταία δωδεκαετία τουλάχιστον 25% (Μελέτη του Κοινωνικού Πολυκέντρου της ΑΔΕΔΥ) επιβεβαιώνοντας το μεγάλο οικονομικό πλήγμα που έχουμε υποστεί από την αρχή της οικονομικής κρίσης. Την ίδια περίοδο η κυβέρνηση προωθεί την αισχροκέρδεια σε όλους τους τομείς της οικονομίας, με τεράστια κέρδη για τους λίγους και κατέχοντες, ενώ στους εργαζόμενους υπόσχεται ψίχουλα με το «καλάθι του νοικοκυριού» και τα διάφορα pass και επιδόματα. Από την άλλη, με άλλοθι τον πόλεμο στην Ουκρανία αφήνει ανεξέλεγκτες τις τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα καύσιμα, με το χειμώνα να βρίσκεται «προ των πυλών», προχωράει σε αμέτρητες απευθείας αναθέσεις με κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, επιτρέπει στα «κοράκια» να προχωρούν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, υποβαθμίζει διαρκώς τη δημόσια παιδεία και την δημόσια υγεία, αντιμετωπίζοντας όλες τις κινητοποιήσεις με άγρια καταστολή.

Το νέο κυβερνητικό δόγμα συνοψίζεται στο «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει», στοχοποιεί συνεχώς τους εργαζόμενους, παγώνει τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ευνοεί την κατακόρυφη αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, χτυπά τα συλλογικά δικαιώματα σε κάθε επίπεδο της ζωής μας, προχωρώντας σε ένα επικοινωνιακό χειρισμό της φτώχειας.

Φτάνει πια δεν πάει άλλο

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς και όλη η ελληνική κοινωνία θα δώσουν την απάντησή τους.

Ο Σύλλογός μας, συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, καλώντας όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις σε κάθε νησί των Κυκλάδων. Απεργούμε και διαδηλώνουμε σ’ όλη τη χώρα για την αξιοπρέπεια, τη ζωή και το μέλλον μας.

*Αύξηση 20% στους μισθούς μας – Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας – Πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας – Αναγνώριση της διετίας 2016-2017, χορήγηση κλιμακίου ανά διετία και στους ΥΕ-ΔΕ.

*Χορήγηση μηνιαίου ποσού για την κάλυψη της εντός έδρας κίνησης των υπαλλήλων των ελεγκτικών μηχανισμών των Περιφερειών.

*Τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων – αναπροσαρμογή χιλιομετρικής αποζημίωσης, αύξηση των ημερών μετακίνησης εκτός έδρας.

*Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

*Ενίσχυση των Δομών Κοινωνικής Πρόνοιας.

*Αλλαγή του άρθρου 32 του ν. 4483/17 «παροχή κινήτρων σε εργαζόμενους από ΟΤΑ ορεινών και νησιωτικών περιοχών» ώστε να γίνει υποχρεωτική και όχι να είναι προαιρετική η παροχή κινήτρων παραμονής στις νησιωτικές περιοχές και αποδέσμευση από τα πληθυσμιακά όρια.

*Διπλασιασμό του επιδόματος των απομακρυσμένων – παραμεθορίων περιοχών, όπως ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 19 του ν. 4354/2015.

*Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000€ για κάθε τέκνο.

*Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

*Πλαφόν στις τιμές των βασικών ειδών κατανάλωσης, ένδυσης, διατροφής – Κατάργηση φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

*Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και επιδότηση ενοικίου για τα λαϊκά στρώματα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ. ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

(Visited 114 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*