Απεργία 9ης Νοεμβρίου στη Σύρο: Μονόδρομος ο αγώνας για τα δικαιώματα του λαού (φώτος)

Newsroom
09/11/2022 16:38
 
 
 

Αυξημένη, συγκριτικά με άλλες φορές, ήταν η συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργανώθηκε στη Σύρο, στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής απεργίας.

Όπως κάθε φορά, έτσι και σήμερα, εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματίες, συνταξιούχοι και φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Εκεί εκπρόσωποι τοπικών συλλογικών φορέων (Σύλλογος Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – ΠΕ Κυκλάδων, Σύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, ΕΜΔΥΔΑΣ, Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Φοιτητικός Σύλλογος) απηύθυναν αγωνιστικό χαιρετισμό και κατακεραύνωσαν τις κυβερνητικές επιλογές, οι οποίες πλήττουν τα κοινωνικά και εργασιακά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα τους οδηγούν στην ανέχεια και τη φτωχοποίηση.

Μάλιστα, όλοι τους τόνισαν ότι η ενότητα του λαού και ο συντονισμένος αγώνας του είναι η μόνη επιλογή για να απαλλαγεί από τη σημερινή κυβέρνηση.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του κέντρου της Ερμούπολης, φωνάζοντας συνθήματα.

 

 

(Visited 119 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*