Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων για την 17η Νοέμβρη

aireti perifereia ktirio syros
Newsroom
16/11/2022 18:31
 
 
 

 

Διαχρονική αξία είχαν, έχουν και θα έχουν τα μηνύματα του Πολυτεχνείου, σύμφωνα με τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου – Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, τονίζοντας ότι ο αντιδικτατορικός αγώνας για δημοκρατία, παιδεία και κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί πάντα πηγή δύναμης και έμπνευσης.

Ο Σύλλογος αναφέρεται, επίσης, στην ελληνική κοινωνική, οικονομική και εργασιακή πραγματικότητα, η οποία χαρακτηρίζεται από τις “βάρβαρες πολιτικές του κράτους και του κεφαλαίου” που αποσκοπούν στη στοχοποίηση των εργαζομένων και των ασθενέστερων εισοδημάτων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής: 

Συνάδελφοι,
Η φετινή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μας βρίσκει αντιμέτωπους με ακόμη πιο βάρβαρες πολιτικές του κράτους και του κεφαλαίου. Με την εφαρμογή του νέου δόγματος της κυβέρνησης της ΝΔ που συνοψίζεται στο: «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει», η στοχοποίηση των εργαζόμενων και των
ασθενέστερων εισοδημάτων κορυφώνεται. Η ακρίβεια γιγαντώνεται πανελλαδικά, με την κατάσταση να επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο στα νησιά μας με τις συνεχιζόμενες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων με άμεση επίπτωση στο μεταφορικό κόστος στα εισιτήρια και στα εμπορεύματα, ενώ παράλληλα «αγνοείται» η καταβολή του μεταφορικού ισοδύναμου, γεγονός που οδηγεί στην πράξη στην κατάργηση της ελάχιστης αναγνώρισης της νησιωτικότητας.

Οι μειώσεις μισθών μας της τελευταίας δωδεκαετίας ανέρχονται στο 25%, ο πληθωρισμός εκτοξεύεται στο 12%, η αισχροκέρδεια που μεταφράζεται σε κέρδη για τους πολλούς και έχοντες και φτώχεια για τους μη έχοντες γιγαντώνεται με άλλοθι τώρα και τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ παράλληλα οι απ’ ευθείας αναθέσεις με αδιαφανείς διαδικασίες σπάνε καθημερινά όλα τα ρεκόρ κατασπαταλώντας δημόσιους πόρους. Παράλληλα η υποστελέχωση των υπηρεσιών μας χρόνο με το χρόνο γίνεται ακόμη πιο τραγική με τις συνεχείς συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων και τις ελάχιστες προσλήψεις.

Έχουμε εφαρμογή αντεργατικών νόμων, περιστολή του δικαιώματος στην απεργία και προσπάθεια εγκατάστασης της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις Σχολές, ενώ παράλληλα εφαρμόζεται η πιο αντιεκπαιδευτική πολιτική της μεταπολίτευσης (ελάχιστη βάση εισαγωγής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, διαγραφές φοιτητών κ.α. διατάξεις) με στόχο την εξαθλίωση της κοινωνίας, την τρομοκράτηση του λαού και της νεολαίας ώστε να πάψει κάθε μορφή αντίστασης.

Όμως εμείς δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, όπως το πράξαμε και στην απεργία της 9ης Νοέμβρη με τις μαζικές πορείες σε όλη την χώρα, όπως και στη Σύρο.

Παράλληλα με όλα αυτά βλέπουμε να παρατείνεται το πολεμικό κλίμα στην περιοχή μας και προϋπολογίζονται να δοθούν δισεκατομμύρια ευρώ για νέους πολεμικούς εξοπλισμούς και όχι για νοσοκομεία, σχολεία, θέσεις απασχόλησης, μισθούς και συντάξεις.

Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν ότι τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είχαν, έχουν και θα έχουν διαχρονική αξία και είναι επίκαιρα και σήμερα όσο ποτέ. Ο αντιδικτατορικός αγώνας για δημοκρατία, παιδεία και κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί πάντα πηγή δύναμης και έμπνευσης και για το λόγο αυτό θα τον τιμούμε πάντα.

Ελευθερία, Δημοκρατία, Υγεία, Παιδεία
Καμία περιστολή εργασιακών, δημοκρατικών δικαιωμάτων και συνταγματικών ελευθεριών

Καλούμε τους συναδέλφους/ισσες να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου που πραγματοποιούνται σε όλα τα νησιά.

Σύρος, συγκέντρωση στην Πλατεία Μιαούλη και ώρα 6.00 μ.μ

(Visited 94 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*