Πρωτόκολλο συνεργασίας του Γ.Ν. Σύρου με Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος της Πολωνίας

Newsroom
22/11/2022 12:17
 
 
 

 

Την τιμητική υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με το Περιφερειακό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος της Wolica στην Πολωνία ανακοίνωσε η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου “Βαρδάκειο και Πρώιο”.

Το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου συμμετέχει στο Παγκόσμιο Δίκτυο Υγιών και Πράσινων Νοσοκομείων (Global Green and Healthy Hospitals Network – GGHHN) από το Μάρτιο 2020. Μάλιστα, μέχρι πρόσφατα ήταν μόλις το δεύτερο ελληνικό Νοσοκομείο ενταγμένο στο Δίκτυο. Το GGHH αποτελεί το μεγαλύτερο φορέα, σε παγκόσμιο επίπεδο, στον τομέα της περιβαλλοντικά φιλικής παροχής υπηρεσιών υγείας.

Κατά την τελευταία τριετία, το Νοσοκομείο Σύρου έχει συμμετάσχει σε ένα ευρωπαϊκό Έργο (το “Low Carbon Healthcare in the Mediterranean Region”) με χρηματοδότηση LIFE, ως μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας και ωφελήθηκε πλήθους συμβουλευτικών υπηρεσιών στα ενεργειακά, περιβαλλοντικά κ.α. ζητήματα της λειτουργίας του. Κορυφαία στιγμή ήταν η ολοκλήρωση του Σχεδίου Διαχείρισης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) του Νοσοκομείου στα ελληνικά και αγγλικά, χωρίς κόστος για τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος.

Το Νοσοκομείο Σύρου έχει βραβευτεί με 4 Παγκόσμια Βραβεία για την Κλιματική Πολιτική του, τη μείωση αερίων ρύπων και την ανάπτυξη πολιτικών κατά της κλιματικής κρίσης. Στελέχη του Νοσοκομείου συμμετέχουν ενεργά σε διεθνή συνέδρια για το περιβάλλον, την ενέργεια, τη ψηφιακή υγεία και την αποτροπή της κλιματικής κρίσης.

Βάσει των ανωτέρω, το (νεότερο μέλος του GGHH) Περιφερειακό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος της Wolica, Πολωνίας, αναζήτησε την προγραμματική συνεργασία με το Νοσοκομείο Σύρου στους τομείς της ενεργειακής πολιτικής, της περιβαλλοντικής ανάπτυξης και της μείωσης των αερίων ρύπων. Η συνεργασία εδράζεται σε ένα κοινό προγραμματικό πλαίσιο χωρίς οικονομικό κόστος για τα δύο Νοσοκομεία. Το οικείο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Σύρου ενέκρινε το σχέδιο συμφωνίας.

Αντιπροσωπεία του Νοσοκομείου της Wolica, αποτελούμενη από το Διοικητή κ. Slawomir Wysocki, στελέχη του Νοσοκομείου, τη συνεργάτη του Νοσοκομείου και εμπνευστή της συνεργασίας κα Dominika Jaskowiak και δημοσιογράφους Πολωνικών ΜΜΕ επισκέφτηκε τη Σύρο, κατά το χρονικό διάστημα 11-15 Νοεμβρίου 2022. Η σύμβαση συνεργασίας μεταξύ των δύο Νοσοκομείων υπεγράφη από τους Διοικητές αυτών κ.κ. Wysocki και Ζουλουφό, παρουσία Μελών του Δ.Σ. και υπηρεσιακών παραγόντων του Νοσοκομείου Σύρου.

Η συγκεκριμένη συμφωνία του Νοσοκομείου Σύρου με το Νοσοκομείο της Wolica αποτελεί την πρώτη διακρατική σύμβαση συνεργασίας στον τομέα της κλιματικής αλλαγής στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

(Visited 12 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.