Δημοσίευση άρθρου για την «πράσινη» συνεργασία Γ.Ν. Σύρου και πολωνικού Περιφερειακού Νοσοκομείου

Newsroom
30/11/2022 12:26
 
 
 

 

Στην υπογραφή διακρατικής συμφωνίας συνεργασίας του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου με το πολωνικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος της Wolica αφορά το άρθρο που δημοσιεύθηκε άρθρου στην αγγλόφωνη έκδοση του περιοδικού του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πράσινων και Υγιών Νοσοκομείων (Europe GGHH Member November 2022 Newsletter).

Υπενθυμίζεται ότι το Περιφερειακό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος της Wolica είναι το νεότερο μέλος του GGHH και αναζήτησε την προγραμματική συνεργασία με το Νοσοκομείο Σύρου στους τομείς της ενεργειακής πολιτικής, της περιβαλλοντικής ανάπτυξης και της μείωσης των αερίων ρύπων. Η συνεργασία εδράζεται σε ένα κοινό προγραμματικό πλαίσιο χωρίς οικονομικό κόστος για τα δύο Νοσοκομεία.

Αντιπροσωπεία του Νοσοκομείου της Wolica επισκέφθηκε τη Σύρο κατά το χρονικό διάστημα 11-15 Νοεμβρίου 2022, ενώ η σύμβαση συνεργασίας μεταξύ των δύο Νοσοκομείων υπεγράφη από τους Διοικητές τους κ.κ. Wysocki και Ζουλουφό. Η συγκεκριμένη συμφωνία του Νοσοκομείου Σύρου αποτελεί την πρώτη διακρατική σύμβαση συνεργασίας στον τομέα της κλιματικής αλλαγής στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Όπως καταλήγει σχετική ανακοίνωση, «το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου εδραιώνει την παρουσία του, εκτός των ορίων της Σύρου, και προβάλλει το έργο του διεθνώς, με μηδενικό οικονομικό κόστος».

(Visited 51 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*