Νομοσχέδιο για το ΕΣΥ: Παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύρο από υγειονομικούς και άλλους φορείς (video)

Newsroom
02/12/2022 01:13
 
 
 

 

Για νομοσχέδιο «ταφόπλακα» του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο αποτελεί το επιστέγασμα μιας συνεχιζόμενης και εσκεμμένης πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης για υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας, έκαναν λόγο οι υγειονομικοί και οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων που συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

«Θα τρίζουν τα κόκαλα του Γεώργιου Γεννηματά» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κατερίνα Καλογεράκη, η οποία διαβεβαίωσε ότι οι υγειονομικοί της Σύρου θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για ένα ισχυρό ΕΣΥ με δωρεάν δημόσιο χαρακτήρα, τονίζοντας ότι στην περίοδο της πανδημίας το Εθνικό Σύστημα Υγείας ήταν αυτό που εξυπηρέτησε τους πολίτες και όχι οι ιδιωτικές δομές.

«Έκτρωμα» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο πρόεδρος της ΕΙΝΟΣ Γιάννης Γαβριήλ, ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας (που υπηρέτησε ως αναισθησιολόγος στο Γ.Ν. Σύρου) υποστήριξε ότι θα δώσει τη «χαριστική βολή» στο ΕΣΥ κι εξέφρασε την απογοήτευσή του, αλλά και τον φόβο του ότι πλέον η υγειονομική περίθαλψη θα εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση του κάθε πολίτη.

«Μόνο ο λαός θα είναι χαμένος, γιατί θα πληρώνει “χρυσές” τις υπηρεσίες υγείας» επισήμανε ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Δημόσιας Υγείας κ. Ιωαννίδης, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου Χάρη Ζεπάτο να επαναλαμβάνει ότι «πάει να γίνει νόμος το “φακελάκι”» και ότι «παραδίδεται η Υγεία στους ιδιώτες». Μάλιστα, ζήτησε να λογοδοτήσουν όσοι «έφεραν» προς ψήφιση τον συγκεκριμένο νόμο.

«Τη διάλυση της δημόσιας παιδείας, ακολουθεί η διάλυση της δημόσιας υγείας» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων της Περιφέρειας Θανάσης Δρόσος, ενώ τέλος η εκπρόσωπος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κυκλάδων Έφη Συμεωνίδου υποστήριξε ότι η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας και οι αγώνες προς αυτή την κατεύθυνση είναι ένα θέμα που αφορά σε όλο τον λαό.

Ας σημειωθεί ότι της παράστασης διαμαρτυρίας προηγήθηκε συνέντευξη Τύπου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Σύρου, η οποία απαιτεί να αποσυρθεί το νομοσχέδιο «που καταργεί την δημόσια υγεία ως κοινωνικό αγαθό, ιδιωτικοποιώντας τα δημόσια νοσοκομεία και μετατρέποντας την υγεία σε ακριβό εμπόρευμα».

(Visited 136 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*