Ο εορτασμός του Πολιούχου Σύρου Αγίου Νικολάου (αναλυτικό πρόγραμμα)

Newsroom
02/12/2022 13:07
 
 
 

 

Το πρόγραμμα του διήμερου εορτασμού του Πολιούχου Σύρου και Εφόρου των Ναυτιλλομένων Αγίου Νικολάου ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Σύρου.

Ο εορτασμός θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 18:30 με τον Μέγα Εόρτιο Τρισαρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κυρίλλου, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Βεροίας κ. Παντελεήμονος και Σύρου κ. Δωροθέου Β’, μετά το πέρας του οποίου θα ψαλεί Παράκληση υπέρ των Ναυτικών.

Ανήμερα της εορτής 6 Δεκεμβρίου, στις 08:45, θα τελεστεί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονος και συνιερουργούντων των Μητροπολιτών Κηφισίας κ. Κυρίλλου και Σύρου κ. Δωροθέου Β’.

Δύο ώρες αργότερα, στις 10.45, θα ξεκινήσει η Πάνδημη Λιτανεία της ιεράς Εικόνας και του αποτμήματος εκ των τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, η οποία θα καταλήξει στην πλατεία Κανάρη. Εκεί θα ριφθούν στέφανα στη θάλασσα στη μνήμη των πνιγέντων ναυτικών από τον Μητροπολίτη Σύρου, τον Εκπρόσωπο της Κυβερνήσεως και τον Πρόεδρο των Απομάχων Ναυτικών, ενώ πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος, των Αλιέων, του Ναυτικού Ομίλου Σύρου και ιδιωτών θα αποδίδουν τιμές.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα

 

(Visited 106 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*