Νοσοκομείο Σύρου: Άσκηση ετοιμότητας για το ενδεχόμενο σεισμικής δόνησης (φώτος+video)

Newsroom
09/12/2022 16:16
 
 
 

Άσκηση ετοιμότητας έκτακτης ανάγκης πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, σε συνεργασία με το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σύρου, το 90 ΤΕ Σύρου και το Αστυνομικό Τμήμα Σύρου-Ερμούπολης.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε μερική εκκένωση του Νοσοκομείου μετά από σεισμό 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Σύρο.

Ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, υπό τις οδηγίες του Διοικητή κ. Ζουλουφού, κατανεμήθηκε σε τέσσερις ομάδες (ομάδα διάσωσης, ομάδα διασφαλισης και περιφρούρησης, ομάδα καταγραφής παρευρισκόμενων εργαζόμενων και ασθενών – έμψυχου δυναμικού και υλικό προς αξιοποίηση και ομάδα πυρόσβεσης), ούτως ώστε να απομακρύνει έγκαιρα και με ασφάλεια από το εσωτερικό του κτιρίου ασθενείς και εργαζόμενους που είχαν εγκλωβιστεί.

Όσοι απεγκλωβίζονταν, μεταφέρονταν σε δύο σκηνές του Στρατού, οι οποίες είχαν μετατραπεί σε υπαίθρια ιατρεία/νοσηλευτήρια στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου.

Το σενάριο περιλάμβανε, ακόμη, διάσωση δύο ατόμων από τον 1ο και 2ο όροφο του κτιρίου αντίστοιχα, με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού που διαθέτει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, άντρες της οποίας διέσωσαν και δύο άτομα που είχαν «εγκλωβιστεί» στο υπόγειο του Γ.Ν. Σύρου.

Τέλος, η άσκηση ολοκληρώθηκε με τη «σύλληψη» ατόμου που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να κλέψει χρήματα και τιμαλφή των ασθενών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου αναφέρονται, επίσης, τα εξής:
«Το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού του Νοσοκομείου συμμετείχε στην άσκηση και έλαβε πολύτιμες γνώσεις διαχείρισης παρομοίων περιστατικών.

Με διακριτές επιχειρησιακές παρεμβάσεις του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σύρου και του Αστυνομικού Τμήματος Σύρου-Ερμούπολης, εμπεδώθηκε κλίμα αμοιβαίας συνεργασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των συναρμοδίων Αρχών της Σύρου.

Η άσκηση διενεργήθηκε παρουσία του κ. Νικολάου Παπαευσταθίου, Προέδρου του ΕΚΑΒ, παρατηρητών του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κυκλάδων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σύρου, του 90 ΤΕ Σύρου και του Αστυνομικού Τμήματος Σύρου.

Εκφράζονται θερμές ευχαριστίες προς το προσωπικό του Νοσοκομείου που προετοίμασε και συμμετείχε στην άσκηση, ως και στους φορείς που συμβουλευτικά επικούρησαν το Νοσοκομείο. Τέλος, η διϋπηρεσιακή συνεργασία και συνεννόηση επετεύχθη ως απότοκο της διαδικασίας απενημέρωσης της άσκησης.

Η συμμετοχή σε παρόμοιες ασκήσεις, η διαρκής εκπαίδευση προσωπικού και η διατήρηση υψηλής ετοιμότητας του προσωπικού του Νοσοκομείου ενισχύουν το αίσθημα ασφαλείας και επιπέδου υπηρεσιών προς τους πολίτες των Κυκλάδων».

(Visited 121 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*