Η γιορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου

Newsroom
20/12/2022 14:22
 
 
 

Στο κατάμεστο, από πιστούς και γονείς, Θέατρο «Ευανθία Καΐρη» στα Λαζαρέτα, με την άδεια του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων του νησιού, με την ευθύνη των Εφημερίων, των Κατηχητών και των Κατηχητριών παρουσίασαν εορταστική εκδήλωση με θεατρικά δρώμενα, τραγούδια, εκκλησιαστικούς ύμνους, υπό τη διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου Διακόνου Βασιλείου Φραντσίσκου.

Ο υπεύθυνος του κατηχητικού έργου στη Σύρο Αρχιμ. Νικόλαος Γαβαλλάς, ομίλησε διδακτικώτατα για το θεολογικό περιεχόμενο της εορτής των Χριστουγέννων και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’ για τη στήριξή του και όλους όσους συνήργησαν στη διοργάνωση της εκδηλώσεως και ιδιαιτέρως τα παιδιά.

Ο κ. Δωρόθεος Β’, επιλέγων την εκδήλωση, ευχαρίστησε τους γονείς, που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην εκκλησία, προσκάλεσε και άλλα παιδιά να πλαισιώσουν την ποιμαντική αυτή δραστηριότητα της Ιεράς Μητροπόλεως και τόνισε ότι στα αθώα μάτια των παιδιών, στα οποία αξίζει να προσφέρουμε τα καλύτερα, εικονίζεται η αθωότητα, την οποία οι μεγάλοι έχουμε χάσει και πρέπει να ξαναβρούμε.

Τέλος, ευχήθηκε στους πολυπληθείς παρισταμένους, μεταξύ των οποίων ήταν η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Ερμούπολης κα Ανθή Χαλκιά και ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Μάννα, για τα τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 115 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*