Διοίκηση Γ.Ν. Σύρου: Αποτίμηση των επιτευγμάτων της τελευταίας τριετίας

Newsroom
20/01/2023 22:24
 
 
 

 

Σε δωρεά εξοπλισμού και υπηρεσιών, που ξεπερνά σε ύψος τα 300.000€, προχώρησε το Διεθνές Κέντρο Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας (Aegean Neorion Innovation Center – ANIC) προς το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, “ως πρώτη και κατά προτεραιότητα δράση του στο νησί” σύμφωνα με τη Διοίκηση της υγειονομικής μονάδας.

Η δωρεά αφορά στους άξονες “έξυπνο”, “ασφαλές” και “πράσινο” νοσοκομείο και θα περιλαμβάνει εξοπλισμό και υπηρεσίες για την ενίσχυση των επιτευγμάτων του Νοσοκομείου στους τομείς αυτούς.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη δωρεά, η Διοίκηση του Γ.Ν. Σύρου έκανε μια συνολική αποτίμηση και παράθεση των επιτευγμάτων του, κατά την τελευταία τριετία, στους αναφερόμενους τομείς:

1. Επιτυχής ολοκλήρωση χρηματοδοτικού έργου ΕΣΠΑ 1.600.000€ αναβάθμισης πληροφοριακών συστημάτων.

2. Ένταξη στο Παγκόσμιο Δίκτυο Υγειών και Πράσινων Νοσοκομείων.

3. Επιτυχής ολοκλήρωση συμμετοχής στο χρηματοδοτούμενο έργο “Low carbon healthcare in the Mediterranean Region”.

4. Έγκριση Σχεδίου Διαχείρισης Αειφόρου Ενέργειας Νοσοκομείου.

5. Συμμετοχή, ως ιδρυτικό μέλος, στην πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών “Race to Zero”.

6. Απονομή επτά Παγκόσμιων Βραβείων (4 αργυρών και 3 χρυσών) για την ενεργειακή, κλιματική και περιβαλλοντική πολιτική του Νοσοκομείου.

7. Υπογραφή διακρατικής συμφωνίας με Νοσοκομείο Πολωνίας για την υποστήριξη του σε ζητήματα κλιματικής πολιτικής.

8. Διαρκής εκπαίδευση στελεχών Νοσοκομείου Σύρου.

9. Διαρκής παρουσία με ομιλίες και παρουσιάσεις της Διοίκησης και στελεχών του Νοσοκομείου σε διεθνή συνέδρια.

10. Εκλογή κ. Μ. Ζουλουφού στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών και Πράσινων Νοσοκομείων.

“Καθίσταται σαφές ότι η σύμπραξη του ANIC με το Νοσοκομείο Σύρου εδράζεται σε στέρεες βάσεις, ως εγγύηση, για την επιτυχή έκβαση και ολοκλήρωση των διαδικασιών της δωρεάς. Εκφράζονται θερμές ευχαριστίες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην ΟΝΕΧ NEORION SHIPYARDS, στη CISCO και το ΑNIC για την γενναιόδωρη δωρεά προς το Νοσοκομείο Σύρου. Η αναπτυξιακή πορεία του Γ.Ν. Σύρου, κατά την τελευταία τριετία, όχι μόνο δεν ανακόπηκε εξαιτίας της πανδημίας, αλλά αντιθέτως διευρύνθηκε και αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα από τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας εβδομάδας” καταλήγει η ανακοίνωση της Διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη εργασίας του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη, του Περιφερειακού Συμβούλου Σύρου κ. Δαδάου, του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Ροϊλού, του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου ΟΝΕΧ κ. Ξενοκώστα, αντιπροσωπείας της CISCO και της Cosmote, καθώς και συνεργατών των αναφερομένων στο Νοσοκομείο Σύρου.

Περιηγήθηκαν στο Νοσοκομείο, συναντήθηκαν με τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους έγινε επίδειξη μέρους του έργου αναβάθμισης πληροφοριακών συστημάτων του Νοσοκομείου και ενημερώθηκαν για την μεγάλη συνεισφορά των ιατρών του Νοσοκομείου στο Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής (Ε.Δί.Τ.).

Την επόμενη μέρα (18/01.2023), η Διοίκηση του Νοσοκομείου και στελέχη αυτής παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του ANIC, παρουσία της Α.Ε. Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα κ. Τσούνη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κας Γκάγκα. και της πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Αιγαίου κας Βιτσιλάκη. Στην εκδήλωση άπαντες αναφέρθηκαν με θερμά λόγια για τα επιτεύγματα του Νοσοκομείου και την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και προβολής αυτών.

 

 

(Visited 97 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*