Ο Χάρης Βεκρής για τις παρεμβάσεις που δρομολογούνται στο Νησάκι: «Απέραντη θλίψη»

Newsroom
25/01/2023 15:18
 
 
 

 

Την «απέραντη θλίψη» του για το προκατασκευασμένο κτήριο που προτείνεται να εγκατασταθεί στην περιοχή Νησάκι της Ερμούπολης εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος με την κίνηση «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» Χάρης Βεκρής.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Βεκρής έγραψε: 

ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΘΛΙΨΗ

Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο «ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ – ΣΥΡΟΣ, Ιστορικό οδοιπορικό», βλέπεις τι βρήκαμε στην είσοδο του λιμανιού από τις προηγούμενες γενιές:

1. Αποθήκες Διαμετακόμισης – Τράνζιτο. Χτίστηκαν στα 1834 – 1839 με κρατική δαπάνη, σχέδια του Ι.Β. Ερλάχερ και με την επιστασία του Βίλχεμ φον Βάιλερ.

2. Τελωνείο. Το επιβλητικό κτίριο σχεδιάστηκε από τον Αλέξανδρο Γεωργαντά και χτίστηκε στα 1859-1861.

3. Πλατεία Τελωνείου. Την πλατεία κοσμεί το Μνημείο του Αφανούς Ναύτη, έργο του γλύπτη Γιάννη Παππά. Τοποθετήθηκε το 1974 και χρηματοδοτήθηκε από τους εφοπλιστές αδελφούς Ν. Γουλανδρή.

Όταν σκεφτείς ποιο θα είναι το αποτύπωμα της γενιάς μας στο Νησάκι:

  1. Συρματόπλεγμα. Τοποθετήθηκε το 2022 αποκλείοντας την πρόσβαση των κατοίκων στο ωραιότερο σημείο – τοπόσημο – του λιμανιού της Ερμούπολης.
  2. Προκατασκευασμένο κτήριο – πύλη εισόδου. Σχεδιάστηκε το 2023 ως απομίμηση νεοκλασικού κτιρίου με επιφάνεια 532 τ.μ. και ύψος 7,5 μ. (συν 1,20 η στέγη), για να «δένει αρμονικά» με τα υπόλοιπα κτίρια!

ΜΟΝΟ ΘΛΙΨΗ 

Υ.Γ. Όταν μια γενιά σέβεται την αρχιτεκτονική της κληρονομιά και την ιστορία της, συνεχίζει γράφοντας την αντάξια δική της.

(Visited 91 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*