Η «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης Σύρου

Newsroom
02/02/2023 12:49
 
 
 

 

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης Σύρου επισκέφθηκαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Χάρης Βεκρής και τα μέλη της ομάδας «Σύρα Σειρά Σου» Ηρακλής Κάιλας, Ιορδάνης Παπαδόπουλος και Γιώργος Στεφάνου.

Εκεί ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων κ. Γιώργο Θεοχάρη για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μαθητές, εκπαιδευτικό προσωπικό και γονείς, με κυριότερο τις ανεπαρκείς κτιριακές υποδομές.

Όπως έκανε γνωστό η ομάδα του κ. Βεκρή, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σύρου ιδρύθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής του Νόμου 3699/2008, με τον οποίο η πολιτεία δεσμεύτηκε να αναβαθμίζει διαρκώς τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ως αναπόσπαστο μέρος της υποχρεωτικής και δωρεάν δημόσιας παιδείας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποφάσισε την προσωρινή στέγασή του σε κτήριο που, παλιότερα, στέγαζε το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης. Τα χρόνια πέρασαν και – όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα στην Ελλάδα – η προσωρινή λύση έγινε πλέον μόνιμη, καθώς στη Σύρο δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος χώρος για τη φιλοξενία του σχολείου.

Αν και η διασφάλιση της προσβασιμότητας των μαθητών των ειδικών σχολείων είναι υποχρεωτική, στην περίπτωση της Σύρου η προσβασιμότητα στον 2ο όροφο παρουσιάζει μεγάλες δυσκολίες, ειδικά όταν το υπάρχον αναβατόριο βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της «Σύρας Σειρά Σου», «παρά τις – κατά καιρούς – φιλότιμες προσπάθειες για υλικοτεχνική αναβάθμιση του κτηρίου, δεν είναι δυνατό να ικανοποιηθεί ο αναγκαίος αριθμός αιθουσών, να βελτιωθεί η έλλειψη φυσικού φωτισμού και αερισμού σε αίθουσες χωρίς παράθυρα, να δημιουργηθεί ένας μικρός κήπος και να εξασφαλιστεί η προστασία των μαθητών τους χειμερινούς μήνες από τη βροχή και το κρύο κατά τις απαραίτητες μετακινήσεις τους».

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της πρωτεύουσας των Κυκλάδων καλύπτει ανάγκες οικογενειών και γειτονικών νησιών, η ομάδα του κ. Βεκρή υποστηρίζει την άποψη της εκπαιδευτικής κοινότητας και του Συλλόγου Γονέων για την ανάγκη σχεδιασμού και δημιουργίας ενός νέου, σύγχρονου σχολείου ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, με τις απαραίτητες υλικοτεχνικές προδιαγραφές.

(Visited 54 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*