Ερμούπολη: Αθλητικό χώρο αποκτά το Δήλι – Μηχανήματα υπαίθριας άθλησης στα Καμίνια

Newsroom
02/02/2023 13:33
 
 
 

 

Στην υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης για το έργο «Επισκευή – Συντήρηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων στη Σύρο στις περιοχές Ανάσταση (Δήλι) και Καμίνια» προχώρησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης και η ανάδοχος εταιρεία «ΕΡΓΟΤΕΚ Ι.Κ.Ε.».

Όπως ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα ανακατασκευάσει πλήρως τον παλιό και εγκαταλελειμμένο αθλητικό χώρο που βρίσκεται κοντά στον Ι.Ν. της Αναστάσεως στο Δήλι, μετατρέποντάς τον σε έναν σύγχρονο αθλητικό χώρο για μπάσκετ, βόλεϊ και τένις, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η ανακατασκευή περιλαμβάνει, επίσης:

  • εργασίες βελτίωσης των υφιστάμενων κερκίδων,
  • εργασίες τοποθέτησης νέου ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά σώματα τύπου LED,
  • εργασίες τοποθέτησης περίφραξης πέριξ του αθλητικού χώρου και
  • δημιουργία χώρου πρασίνου.

Η χωρητικότητα του συγκεκριμένου αθλητικού χώρου είναι περίπου 500 θεατές, ενώ για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις ο αριθμός αυτός θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Σε ό,τι αφορά στον Πολυχώρο των Καμινίων, πρόκειται να ολοκληρωθεί με την επίστρωση της επιφάνειας του υφιστάμενου γηπέδου μπάσκετ με αντιολισθητική επένδυση, καθώς και με την κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου πίσω από τα αποδυτήρια ώστε να τοποθετηθούν μηχανήματα υπαίθριας άθλησης.

Η καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου είναι δύο (2) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Αναφερόμενος στο, προς υλοποίηση, έργο και στις παρεμβάσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων δήλωσε:
«Δύο από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Ερμούπολης, το Δήλι και η συνοικία Βροντάδο, αποκτούν έναν σύγχρονο αθλητικό χώρο, o oποίος θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής και παράλληλα ο Πολυχώρος των Καμινίων εμπλουτίζεται με την τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής εξωτερικού χώρου.
Με ιδιαίτερη χαρά προσφέρουμε άλλη μία αθλητική εγκατάσταση, αυτήν της Ανάστασης (Δηλίου), στη νεολαία του νησιού μας καθώς και στα αθλητικά σωματεία, τα οποία επιδίδονται στα συγκεκριμένα αθλήματα».

(Visited 95 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*