Ο Φ. Φόρτωμας για την πρόσληψη παθολόγου ογκολόγου στο Γ.Ν. Σύρου – Πότε δημιουργείται ογκολογική μονάδα

Newsroom
08/02/2023 20:08
 
 
 

 

Την ικανοποίησή του για την «πολύτιμη», όπως την χαρακτήρισε, προσθήκη της παθολόγου ογκολόγου στο ιατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φίλιππος Φόρτωμας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο βουλευτής επισημαίνει ότι, πριν λίγους μήνες, είχε θέσει στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα Μίνα Γκάγκα, «την αναγκαιότητα πρόσληψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και η ίδια είχε δεσμευτεί για την άμεση επίλυσή του».

Στη συνέχεια, ο κ. Φόρτωμας αναφέρει ότι «η τωρινή Διοίκηση του Νοσοκομείου, από την αρχή που ανέλαβε καθήκοντα, ξεκίνησε μία αγαστή συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Κυκλάδων, τα αιτήματα του οποίου ήταν η δημιουργία ογκολογικής μονάδας και η πρόσληψη παθολόγου ογκολόγου».

Όπως δήλωσε στη συνέχεια ο βουλευτής, μαζί με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου κ. Ζουλουφό είχαν συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και «κίνησαν άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για τη δημιουργία θέσης Επιμελητή Β’, προκειμένου να καλυφθεί από ιατρό ογκολόγο».

Η ανάληψη υπηρεσίας της Παθολόγου Ογκολόγου κας Δέσποινας Γκέκα, έγινε προχθές ως Διευθύντρια Παθολογικής Ογκολογίας, «δηλαδή σε μία αναβαθμισμένη θέση από αυτήν που είχε αποφασιστεί αρχικά» τόνισε ο κ. Φόρτωμας, ο οποίος πρόσθεσε ότι η κα Γκέκα θα ξεκινήσει να δέχεται ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία εντός του Φεβρουαρίου, ενώ εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023 θα ολοκληρωθεί και η δημιουργία της ογκολογικής μονάδας.

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τη Σύρο, αλλά και για όλες τις Κυκλάδες, καθώς γίνεται πράξη ένα δίκαιο και διαχρονικό αίτημα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κυκλάδων. Και θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την Υπουργό Μίνα Γκάγκα, για την συμβολή της σε αυτό. Η συνεργασία μας με τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου έφερε τα πολυπόθητα αποτελέσματα. Η πρόσληψη Διευθύντριας Παθολογικής Ογκολογίας θα συμβάλλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση και ανακούφιση των ογκολογικών ασθενών, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου είναι σταθερή και συνεχής και ότι η Διοίκηση, αλλά και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, εργάζονται άοκνα, με μοναδικό γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας των νησιωτών. Συνεχίζουμε μαζί!», δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

(Visited 118 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*