Έντονη δυσαρέσκεια του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων για την πρόσφατη τηλεκπαίδευση

Newsroom
10/02/2023 14:27
 
 
 

 

Η πρόσφατη αναστολή λειτουργίας των σχολείων λόγω κακοκαιρίας και η τηλεκπαίδευση ήταν το θέμα για το οποίο ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων της Περιφέρειας εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του.

Με έγγραφό του, ο Σύλλογος τόνισε ότι η απόφαση αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Σύρου δεν έλαβε υπόψη το γεγονός ότι οι περισσότεροι γονείς έπρεπε να πάρουν άδεια, καθώς δεν είχαν εναλλακτική επιλογή για τη φύλαξη των παιδιών τους, ενώ ταυτόχρονα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι όλα τα νοικοκυριά διαθέτουν τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό ή σύνδεση στο διαδίκτυο για να μπορούν να πάρουν μέρος στην τηλεκπαίδευση.

Αναλυτικά, το έγγραφο του Συλλόγου:
Με απόφαση του κ. Δημάρχου Σύρου -Ερμούπολης, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, παρέμειναν στις 7 και 8 Φεβρουαρίου κλειστά λόγω επιδείνωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν με τηλεκπαίδευση, παρά τις διαφωνίες που έχουν διατυπωθεί και συνεχίζουν να ισχύουν. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν αφορούν μόνο τους μαθητές αλλά το σύνολο των πολιτών της χώρας, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι εργαζόμενοι γονείς και καλούνται να πάρουν γονική άδεια, καθώς δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή για τη φύλαξη των παιδιών τους. Οι δε εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να μετακινηθούν προς τα σχολεία για να κάνουν το μάθημα, καθώς επίσης δεν υπάρχει πρόβλεψη ώστε να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό στο σπίτι τους.

Επειδή δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο ότι όλοι οι γονείς είναι σε θέση (και από οικονομική άποψη) στις συγκεκριμένες συνθήκες, να έχουν στο σπίτι τους 2, 3 και 4 πολλές φορές συσκευές για να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους το μάθημα, όπως επίσης δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο ότι κάθε σπίτι έχει σύνδεση internet αλλά και επειδή η τηλεκπαίδευση τείνει να παγιωθεί ως μέσο «κανονικής» εκπαίδευσης, χωρίς ωστόσο να έχει λύσει πλείστα προβλήματα, όπως της διαθεσιμότητας επαρκούς υλικοτεχνικού εξοπλισμού για το σύνολο των μαθητών και ισότιμης πρόσβασης και συμμετοχής όλων των μαθητών στις εκπαιδευτικές διαδικασίας, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας, ως εργαζόμενοι, ως πολίτες αλλά και ως γονείς, για την επιτακτικότητα πραγματοποίησης των μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης webex.

Είναι πλέον χαρακτηριστική η αδιαφορία των αρχών για την ισότιμη μεταχείριση των μαθητών και των πολιτών και η μετάθεση του συλλογικού προβλήματος στις πλάτες του πολίτη. 

(Visited 149 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*