Σύμπραξη Επιμελητηρίου-ΕΛ.ΑΣ. για το ηλεκτρονικό έγκλημα

Newsroom
10/02/2023 14:39
 
 
 

 

Με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Ρούσσο και στελέχη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων συναντήθηκε ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου Ταξίαρχος Λουκάς Θάνος, με αφορμή την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, συνοδευόμενος από τον Αστυνόμο Α’ Πέτρο Βασιλάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αποτελεσματική διαφύλαξη της ασφάλειας στα νησιά των Κυκλάδων (ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν), ενώ ειδική αναφορά έγινε στα περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης και στην ανάγκη αντιμετώπισης του φαινομένου.

Όπως τόνισε ο κ. Θάνος, στόχος της Αστυνομίας είναι να λειτουργήσει υποστηρικτικά και προληπτικά, με κύριο μέλημα την ομαλή λειτουργία της επιχειρηματικής κοινότητας αλλά και την ασφάλεια των επισκεπτών.

Από την πλευρά του, ο κ. Ρούσσος δήλωσε πως το Επιμελητήριο Κυκλάδων υποστηρίζει την ανάπτυξη συνεργιών, με έμφαση στα θέματα που αφορούν στην ασφάλεια των επιχειρήσεων και τόνισε πως ο φορέας μπορεί να διαθέσει, όπως και στο παρελθόν, τις ψηφιακές και τεχνολογικές του υποδομές για τους παραπάνω σκοπούς.

Ειδικά για το πρόβλημα της έξαρσης του ηλεκτρονικού εγκλήματος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ξανά σχετική ενημερωτική εκδήλωση για τις ηλεκτρονικές απάτες με επικαιροποιημένα στοιχεία, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου.

(Visited 113 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*