Η δημοτική παράταξη «Αναγέννησί μας» για την περιοχή Natura στη Σύρο

Newsroom
12/02/2023 18:17
 
 
 

 

Στη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Άνω Σύρου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, συμμετείχε ο συνδυασμός «Αναγέννησί μας», ο οποίος θα συμμετάσχει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Ανταποκρινόμενοι στην ανοιχτή πρόσκληση που απεύθυνε προς όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες, αλλά και τις υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις και φορείς, ο Πρόεδρος και το Συμβούλιο της Κοινότητας Άνω Σύρου, το παρών έδωσαν (με τη φυσική παρουσία τους) ο επικεφαλής κ. Αλέξανδρος Αθανασίου και οι  δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Δομένικος Σαγκινέτος, Απόστολος Ρουσσουνέλος και Νικήτας Γρυπάρης, καθώς και οι κοινοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Πέτρος Καρβώνης, Αγνή Φρέρη, Άννα Μαρία Βακονδίου και Γιάννης Μαραγκός, πρόεδρος της Κοινότητας Μάννα.

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν να γίνει ανοιχτή συζήτηση και συντονισμός ενεργειών όλων των κατοίκων της περιοχής Απάνω Μεριάς Σύρου, αλλά και των περιοχών Άνω Σύρου, Βούλια, Δελφινίου και Κινίου, για την αντιμετώπιση του θέματος που προέκυψε σχετικά με την προτεινόμενη Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη που συντάχθηκε από την ιδιωτική εταιρεία μελετητών «ΥΛΗ» για την περιοχή NATURA και για λογαριασμό του ΥΠΕΝ.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη «Αναγέννησί μας» αναφέρονται τα εξής:

Η συγκεκριμένη μελέτη πλήττει καίρια τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των κατοίκων των ανωτέρω περιοχών, εκμηδενίζοντας την αξία τους και απαγορεύοντας σε ορισμένες περιπτώσεις την περαιτέρω αξιοποίηση των ακινήτων τους, με το πρόσχημα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο επικεφαλής και τα μέλη του συνδυασμού «Αναγέννησί μας» άκουσαν προσεκτικά τους προβληματισμούς των κατοίκων και εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να τους βοηθήσουν και να συμπαρασταθούν σε αυτούς με κάθε νόμιμο μέσο, μαζί με τις τεκμηριωμένες προτάσεις του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων καταθέτοντας και νομικές εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις για την αποτροπή της καταστροφής της ακίνητης περιουσίας τους.

Με πρωτοβουλία της κας Θωμαής Μενδρινού, του κ. Απόστολου Ρουσσουνέλου και του κ. Δομένικου Σαγκινέτου, ο συνάδελφος και δικηγόρος κ. Νικήτας Γρυπάρης συνέταξε και υπέβαλε σχέδιο υπομνήματος για το ιστορικό της υπόθεσης και για τις μελλοντικές ενέργειες όσων θίγονται τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα από την εφαρμογή ως έχει της προτεινόμενης Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης.

Ευχόμαστε, τέλος, να πάνε όλα καλά και να πετύχει ενωμένος ο τόπος το μέγιστο που μπορεί να διεκδικήσει για την πολύπαθη αυτή περιοχή που καταλαμβάνει το μισό νησί της Σύρου και δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες στο ήδη πυκνοκατοικημένο και πυκνοδομημένο νότιο κομμάτι, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον.

(Visited 121 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*