Τα Τέμπη «ένωσαν» τη Σύρο: Μεγαλειώδης διαμαρτυρία από ανθρώπους όλων των ηλικιών (video+φώτος)

Newsroom
08/03/2023 23:15
 
 
 

 

Χρόνια είχε να δει η Σύρος τέτοια κινητοποίηση! Το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών κατάφερε να βγάλει στους δρόμους του νησιού ανθρώπους όλων των ηλικιών, οι οποίοι έκαναν την οργή τους βροντερή φωνή, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα αθώα θύματα και τις οικογένειές τους.

«Μπροστάρηδες» στη μαζική κινητοποίηση (που εντάχθηκε στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής απεργίας) μαθητές και φοιτητές, που φώναζαν συνεχώς συνθήματα για το «προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών», όπως το χαρακτήρισαν όλοι όσοι απηύθυναν χαιρετισμό στη συγκέντρωση που προηγήθηκε της πορείας, ένα έγκλημα που έκοψε το νήμα της ζωής 57 νέων ανθρώπων.

«Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή, το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί», «Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασες ποτέ. Εκδίκηση θα πάρουμε για σένα οι μαθητές!», «Κέρδη βαμμένα στων φοιτητών το αίμα», «ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία», «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές», «Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα, οι ράγιες της ανάπτυξης βάφτηκαν στο αίμα» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούγονταν από τα χείλια μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, εργαζόμενων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και συνταξιούχων.

(Visited 145 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*