Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Κάτια Δημοπούλου στη «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ»

Newsroom
10/03/2023 16:16
 
 
 

 

Με προσκεκλημένη τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Κάτια Δημοπούλου συνεχίστηκε την Πέμπτη 9 Μαρτίου η εκπομπή «ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» του Χάρη Βεκρή από τη συχνότητα του PRIME RADIO 100,3.

Με πολυετή προϋπηρεσία διευθύντριας σε περιοδικά όπως τα DIVA, STATUS, HARPER’S BAZAAR, MARIE CLAIRE, 4ESSERA, μίλησε για τη χρυσή εποχή των εντύπων, αλλά και για τον παραμερισμό τους με την επικράτηση του διαδικτύου. Ως πρωτοπόρος στην αξιοποίηση του σκηνικού της Ερμούπολης για φωτογραφίσεις μόδας (περιοδικό ΠΑΝΘΕΟΝ – 1989), συμφώνησε πως η «Δημιουργία Γραφείου Προσέλκυσης & Υποστήριξης Παραγωγών Φωτογράφισης και Κινηματογράφησης» από τον Δήμο θα μπορούσε να αποφέρει πολλαπλά οφέλη στο νησί, τη στιγμή μάλιστα που – όπως γνωρίζει – έχουν προγραμματιστεί τη φετινή χρονιά γυρίσματα στη Σύρο για ένα ελληνικό τηλεοπτικό σίριαλ και μια τουρκική κινηματογραφική παραγωγή.

Εξιστορώντας την πρώτη γνωριμία της με τη Σύρο, η καλεσμένη της εκπομπής δήλωσε πως εκείνος ο συμπτωματικός «έρωτας με την πρώτη ματιά», έμελλε να εξελιχθεί σε μια αληθινή αγάπη που πλέον μετρά δεκαετίες. Μιλώντας για την ιδιαίτερη σχέση της με την αρχιτεκτονική κληρονομιά του νησιού, η οποία ξεκινά 30 χρόνια πριν με την αγορά του δικού της σπιτιού στην Ερμούπολη, αναφέρθηκε στην ανάγκη σεβασμού, συντήρησης και ανάδειξης του αρχιτεκτονικού πλούτου της Σύρου, ενώ δεν έκρυψε την απογοήτευσή της για τα σημάδια εγκατάλειψης που παρουσιάζει το ιστορικό κέντρο, αλλά και για την άσχημη εικόνα του αποκλεισμένου με συρματοπλέγματα, ομορφότερου κομματιού του λιμανιού.

Περιγράφοντας με εξαιρετικό τρόπο τα χαρακτηριστικά για τα οποία η Σύρος διακρίνεται και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας,η Κάτια Δημοπούλου δήλωσε ενθουσιασμένη από τους κατοίκους του νησιού, τους οποίους χαρακτήρισε ευγενείς, δραστήριους και με πολλά ενδιαφέροντα, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ατέλειες σε συστατικά της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών που θα μπορούσαν να βελτιωθούν με ανάλογες παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής του τόπου.

Τέλος, η συγγραφέας του βιβλίου «Βουτιά», που κυκλοφόρησε το 2017 από τις εκδόσεις Καστανιώτη, μίλησε για το μυθιστόρημά της που διαδραματίζεται στη Σύρο, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση του οικοδεσπότη της εκπομπής, έκανε μια σύντομη παρουσίαση σχετικά με τη ζωή και τη διεθνή καριέρα της ηθοποιού κόρης της Μελίας Κρέιλινγκ.

Φωτογραφία- παραγωγή βίντεο: Ηρακλής Κάιλας

Δείτε εδώ video-podcast της εκπομπής

Ακούστε εδώ το podcast της ραδιοφωνικής εκπομπής

(Visited 378 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*