«ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ»: Κόμικ για το παραλιακό μέτωπο της Σύρου

Newsroom
13/03/2023 23:43
 
 
 

Τη «συνεχή υποβάθμιση» του παραλιακού μετώπου στο λιμάνι της Ερμούπολης, «καυτηριάζει» το νέο κόμικ τοίχου της ομάδας «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ»*.

Το δελτίο τύπου της ομάδας αναφέρει τα εξής:
Τα αποκρουστικά συρματοπλέγματα στο ωραιότερο σημείο – τοπόσημο – του νησιού, η χωροθέτηση των κάδων σκουπιδιών δίπλα στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, η παράφωνα φωταγωγημένη είσοδος – έξοδος του πάρκινγκ, αλλά και το προκάτ κτίριο που θα αποτελέσει ένα τεράστιο οπτικό εμπόδιο στην είσοδο του λιμανιού, αλλοιώνουν με τον χειρότερο τρόπο τη νεοκλασική εικόνα της πόλης.

Με αίσθημα αγάπης για το νησί μας και την ιστορία του, η «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» αρνείται να δεχθεί αποφάσεις που πάρθηκαν βιαστικά και χωρίς τον απαιτούμενο – για τη σοβαρότητα του θέματος – διάλογο με την τοπική κοινωνία. Η ομάδα «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» πιστεύει πως υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ανάδειξης και αξιοποίησης της περιοχής «Νησάκι», μέσω μελετημένων παρεμβάσεων που σέβονται την αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης, που επιστρέφουν το παραλιακό μέτωπο στους κατοίκους του νησιού και που είναι ικανές να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών όλο το χρόνο.

*Η σειρά κόμικς της ομάδας «ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» στοχεύει στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση πολιτών και αρχών, για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, μέσω συγκεκριμένων παρεμβάσεων, ικανών να βελτιώσουν την καθημερινότητα, αλλά και τη μελλοντική πορεία του νησιού μας. Οι σελίδες του κόμικ αναρτώνται σε μηνιαία βάση, τόσο διαδικτυακά, σε τοίχους κοινωνικών δικτύων, όσο και σε μορφή αφίσας, σε τοίχους και βιτρίνες καταστημάτων του νησιού.
Σκίτσο: Τάσος Μαραγκός.

(Visited 13 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.