Υπάλληλοι Περιφέρειας ΠΕ Κυκλάδων: Συμμετέχουν στην απεργία της 16ης Μαρτίου

Newsroom
15/03/2023 12:39
 
 
 

 

Στην πανελλαδική απεργία της 16ης Μαρτίου συμμετέχουν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων, ζητώντας, για ακόμη μια φορά, να αποδοθούν οι ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη, χωρίς συμψηφισμούς και συγκαλύψεις.

Αφού καταδίκασαν τη συνεχιζόμενη καταστολή και κάθε απόπειρα φίμωσης της κοινωνίας, καλούν σε μαζική συμμετοχή και στην αυριανή κινητοποίηση, στο πλαίσιο διεκδίκησης ενός καλύτερου μέλλοντος για τους πολίτες της Ελλάδας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής: 

Συνάδελφοι,
Μετά την τεράστια συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της 8ης Μαρτίου, αλλά και τις συνεχιζόμενες καθημερινές μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις εργαζομένων και νεολαίας που αψηφώντας τα χημικά απαιτούν να μην υπάρχει καμία ανοχή ή συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη, ερχόμαστε να ενώσουμε τη φωνή των εργαζόμενων στο δημόσιο με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, σε μια γενική πανεργατική απεργία.

Καταδικάζουμε για μια ακόμη φορά τη συνεχιζόμενη καταστολή και κάθε απόπειρα φίμωσης της κοινωνίας και απαιτούμε:
-Να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.
-Να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος».

Δεν αποδεχόμαστε τη μισή συγνώμη της κυβέρνησης και τη διάχυση των ευθυνών της πίσω από τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων. Θεωρούμε ότι η συνεχής αδιαφορία και το ξεπούλημά τους σε ιδιώτες, οδήγησαν μεθοδικά στη διάλυση των δημόσιων κοινωνικών υποδομών, της υγείας, των δικτύων, και τελικά οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών με τις τραγικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Η Υγεία, η παιδεία, το ρεύμα, το νερό, η πρόνοια, και οι μεταφορές είναι κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα.

Στις 16 Μαρτίου θα δείξουμε και πάλι τη δύναμή μας και την απόφασή μας να μην σιωπήσουμε και να απαιτήσουμε, οργανωμένα, να αποδοθούν οι ευθύνες χωρίς συμψηφισμούς και συγκαλύψεις.

Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Παλεύουμε όλοι οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για:
-Σύγχρονες δημόσιες, και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.
-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με άρτια εκπαίδευση, εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας σε όλα τα ΜΜΜ και άμεση υλοποίηση των διεκδικήσεων των συνδικάτων.
-Να σταματήσουν οι πολιτικές εξυπηρέτησης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος της ασφάλειας των μετακινήσεων των πολιτών.
-Ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε δημόσιες υποδομές και χώρους δουλειάς.

Καλούμε τους συναδέλφους/ισσες να συμμετέχουν στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία της 16ης Μαρτίου και στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σε όλα τα νησιά.

Στη Σύρο, συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (παραλία-λιμάνι) και ώρα 10.30 π.μ.

(Visited 42 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*