ΕΜΔΥΔΑΣ Κυκλάδων: «Ακούστε τους εργαζόμενους και σταματήσετε τις ιδιωτικοποιήσεις»

Newsroom
15/03/2023 13:17
 
 
 

 

Την άποψη ότι οι ιδιωτικοποιήσεις μειώνουν την ασφάλεια και αυξάνουν υπερβολικά το κόστος για τους πολίτες εξέφρασε η ΕΜΔΥΔΑΣ Κυκλάδων, καλώντας ταυτόχρονα όλους τους μηχανικούς να πάρουν μέρος στην αυριανή πανελλαδική απεργία.

Για τον λόγο αυτό, τονίζουν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για «να αλλάξουν οι προτεραιότητες, οι σχεδιασμοί και οι πολιτικές», ώστε να προστατευθούν «αληθινά και αποτελεσματικά» οι κοινωνίες και όχι «να περιορίζονται στην εξεύρεση του αποδιοπομπαίου τράγου».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΜΔΥΔΑΣ Κυκλάδων έχει ως εξής:

Καλούμε όλους και όλες τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Απεργία στις 16 Μαρτίου 2023, που αποφάσισαν η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ και δεκάδες Σωματεία πανελλαδικά.

Εμείς, οι Διπλωματούχοι μηχανικοί του δημοσίου, υπενθυμίζουμε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις μειώνουν την ασφάλεια και εκτινάσσουν το κόστος για τους πολίτες. Το έχουμε αναδείξει και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Η απαξίωση του δημοσίου τομέα και του επαγγέλματος μας, μας υποχρεώνει να παρακολουθούμε ανήμποροι, ιδιώτες να εκδίδουν τις άδειες, ιδιώτες να κάνουν περιβαλλοντικούς ελέγχους, ιδιώτες να επιβλέπουν τα έργα του δημοσίου με επιλογή μάλιστα των ιδίων των εργολάβων.

Δεσμευόμαστε απέναντι στους συναδέλφους μηχανικούς και προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας ότι θα συνεχίσουμε με επιμονή, υπομονή και δύναμη τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μας τονίζοντας την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, την έλλειψη μέτρων ασφαλείας για εργαζόμενους και πολίτες, τη μη ασφαλή λειτουργία και κυκλοφορία των τρένων και το απαρχαιωμένο σε πολλά σημεία οδικό δίκτυο ή ασυντήρητο από τις ιδιωτικές εταιρείες που γίνεται πολλάκις αφορμή για τροχαία δυστυχήματα. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε επισημαίνοντας την υποστελέχωση, την ελλιπή χρηματοδότηση, τη διάλυση των Τεχνικών Υπηρεσιών και των ΥΔΟΜ, τις επιπτώσεις στο Περιβάλλον και στο Δημόσιο Συμφέρον.

Αγωνιζόμαστε να αλλάξουν οι προτεραιότητες, οι σχεδιασμοί και οι πολιτικές οι οποίες θα προστατεύουν αληθινά και αποτελεσματικά τις κοινωνίες και όχι να περιορίζονται στην εξεύρεση του αποδιοπομπαίου τράγου για την καταγραφή απλά του «τραγικού ανθρώπινου λάθους».

Μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία, διεκδικούμε:
-Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.
-Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και να επανέλθει ο Δημόσιος χαρακτήρας σε όλες τις κρίσιμες Υποδομές (μεταφορές, διαχείριση νερού και απορριμμάτων, ενέργεια κ.λπ.).
-Να στελεχωθούν και να δοθούν όλα τα απαραίτητα μέσα στις Τεχνικές Υπηρεσίες και στις ΥΔΟΜ για να κάνουμε τη δουλειά μας.

Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν στα κατά τόπους Συλλαλητήρια.

Για τη Σύρο: Συγκέντρωση στις 10:30 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*