Σύλλογος Εργαζομένων ΑΔΑ: «Να μην περάσουν οι μεθοδεύσεις συγκάλυψης!»

Newsroom
15/03/2023 16:05
 
 
 

 

«Εγκλήματα της πολιτικής που μετρά την προστασία της ανθρώπινης ζωής ως “κόστος”» χαρακτήρισε ο Σύλλογος Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου τις «απελευθερώσεις αγορών», οι «συμπράξεις του Δημοσίου με ιδιώτες», το «ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών», οι υποχρηματοδοτήσεις Παιδείας και Υγείας, η «εγκληματική διαχείριση της πανδημίας» κ.α., θέτοντας «την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων πάνω από όλα».

Ο Σύλλογος συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που προκηρύχθηκε για αύριο Πέμπτη 16 Μαρτίου «για να ηττηθεί η πολιτική που ζυγίζει τις ζωές μας με τα κέρδη των λίγων» και ζητά την τιμωρία των ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη.

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Συλλόγου Εργαζομένων ΑΔΑ έχει ως εξής:

Σχεδόν δύο βδομάδες από το έγκλημα των Τεμπών εξελίσσεται μια απροκάλυπτη μεθόδευση της κυβέρνησης για την συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων. Από την μια η εντεταλμένη δημοσιότητα των καναλαρχών εστιάζει στις, υπαρκτές, ευθύνες του προσωπικού των εμπλεκόμενων εταιρειών, αθωώνοντας τις εγκληματικές πολιτικές για την διάλυση/ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και από την άλλη η κυβέρνηση, σε ανώτατο επίπεδο, επιτίθεται στους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων βαφτίζοντας τους «συντεχνίες».

Έφτασαν στο σημείο να στήσουν «επιτροπή διερεύνησης» με την συμμετοχή πρώην κορυφαίου στελέχους του ΟΣΕ, που εφάρμοσε τις πολικές διάλυσης/ιδιωτικοποίησης… Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, αφού έσπευσε άμεσα να αποδώσει το έγκλημα σε «ανθρώπινο λάθος» τώρα ανακάλυψε ότι φταίει η έλλειψη «αξιολόγησης» στοχοποιώντας τον αγώνα του συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στο νέο έκτρωμα της ψευδεπίγραφης «αξιολόγησης» (ν. 4940/22-«ν. Βορίδη»).

Θέλει να ξεχάσουμε η κυβέρνηση, πως ακριβώς οι «συντεχνίες» των εργαζόμενων στις εταιρείες των σιδηροδρόμων αποκάλυπταν από χρόνια τις εγκληματικές συνέπειες της πολιτικής ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ. Συκοφαντεί αυτούς που αποκάλυπταν τις ευθύνες για το έγκλημα που ακολούθησε, την ώρα που οι managers και οι διορισμένες διοικήσεις «έθαβαν» τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων καταφεύγοντας ακόμη και σε εξώδικα, συκοφαντίες και απειλές.

Θέλει να κρύψει η κυβέρνηση ότι οι «αξιολογημένες» σιδηροδρομικές εταιρείες δεν εκπαίδευαν το προσωπικό και λειτουργούσαν με τεράστια υποστελέχωση και χωρίς τον αναγκαίο εξοπλισμό είχαν και έχουν «πιστοποιητικά πιστοποίησης» (Πιστοποιήσεις – ose.gr)!!!!, το δε «Επιχειρησιακό Σχέδιο του ΟΣΕ για τα έτη 2022-2025», προχώρησε με τις υπηρεσίες υποβοήθησης εξειδικευμένης ιδιωτικής εταιρείας συμβούλων!!!!, ακολουθώντας τις «οδηγίες» και τις «βέλτιστες πρακτικές» της Ευρ. Ένωσης, στην οποία μόνο το 2021 καταγράφηκαν 1.389 σημαντικά σιδηροδρομικά ατυχήματα, με συνολικά 636 νεκρούς και 513 τραυματίες, εκ των οποίων τα 97 αφορούσαν συγκρούσεις τρένων.

ΟΛΕΣ ΟΙ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ» ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ!

Η υποκριτική «συγνώμη» της κυβέρνησης, αποκαλύπτεται πλήρως από την επιλογή της πριν καλά – καλά μετρηθούν οι ανθρώπινες απώλειες από το έγκλημα να προχωρήσει τόσο την ρύθμιση για την ιδιωτικοποίηση του μοναδικού ογκολογικού τμήματος παίδων, όσο και στην ιδιωτικοποίηση του νερού (παράδοση της διαχείρισης σε «ανεξάρτητη» αρχή) αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Η κυβέρνηση της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας με τις δεκάδες χιλιάδες θύματα εκτός ΜΕΘ, η κυβέρνηση που συνέχισε την υπονόμευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, η κυβέρνηση του εγκλήματος των Τεμπών, αρνείται τα προφανή συμπεράσματα και επιχειρεί να συνεχίσει στην ίδια ρότα συκοφαντώντας τους εργαζόμενους. Η επίθεσή της στα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων εντείνεται με την μεθόδευση για την ποινικοποίηση της απεργίας από την ψευδεπίγραφη αξιολόγηση (ν. 4940/22 – «ν. Βορίδη») με χρήση των απεργοκτόνων διατάξεων του ν. 4808/20 – ν. Χατζηδάκη.

ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ «ΛΑΘΗ»: ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΩΣ «ΚΟΣΤΟΣ».

Οι «απελευθερώσεις αγορών», οι «Συμπράξεις του Δημοσίου με Ιδιώτες», το ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών (δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό κλπ), πολλαπλασιάζουν το κόστος για τους πολίτες, αποκλείουν τους πιο αδύναμους οικονομικά, υπονομεύουν την ασφάλεια, καταστρέφουν το περιβάλλον, ενώ μειώνουν την ποιότητα υπηρεσιών για τους πολλούς.

Η εγκληματική αυτή πολιτική δεν κάνει «λάθη»: Οι κυβερνήσεις και οι πολιτικές δυνάμεις που υπηρετούν την οικονομία της «αγοράς», θέτουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων πάνω από όλα, πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Οι εκατοντάδες νεκροί από εργατικά, δήθεν «ατυχήματα», κάθε χρόνο, το αποδεικνύουν με μακάβριο τρόπο.

Για κάθε έλλειψη στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στην κοινωνική πρόνοια, στην φροντίδα των ηλικιωμένων, το κράτος τους «δυσκολεύεται» αφάνταστα, περικόπτει, αδυνατεί. Την ίδια ώρα τα δισεκατομμύρια ρέουν άφθονα για να «σωθούν» οι τραπεζίτες, να επιδοτηθούν οι μαυραγορίτες του ρεύματος και των καυσίμων, οι εφοπλιστές της ακτοπλοΐας, οι εθνικοί εργολάβοι κ.λπ.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ!

Η ΟΡΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ! ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΖΥΓΙΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ!

Διεκδικούμε την πρόταξη των κοινωνικών αγαθών στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, την ενέργεια, το περιβάλλον, αγαθά που είναι εντελώς ασύμβατα με τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-Καμία συγκάλυψη!
-Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Παλεύουμε για ασφαλείς, φθηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
-Μέτρα τώρα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις μεταφορές.
-Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!
ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ 10:30 στην ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

(Visited 31 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*