Σύρος: Τίμησε τον Αγώνα του Έθνους για ελευθερία και ανεξαρτησία

Newsroom
26/03/2023 05:20
 
 
 

 

Με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό κορυφώθηκαν στην πλατεία Μιαούλη οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στη Σύρο.

Μετά την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Εθνικό Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων, ενώ στη συνέχεια έγινε η αποκάλυψη της πολεμικής σημαίας από το Τάγμα Εθνοφυλακής Ερμούπολης μπροστά από τον ανδριάντα του Ναυάρχου Μιαούλη.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η παρέλαση με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου, του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρητών Σύρου, του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου «Η Σοφία της Παράδοσης», του συνόλου της μαθητιώσας νεολαίας, του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου και ένοπλου πεζοπόρου τμήματος του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμούπολης.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Υποθέσεων κα Καρασιώτου, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Συρμαλένιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Λειβαδάρας, ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου π. Πέτρος Στεφάνου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σύρου π. Φλαβιανός Αλμπέσκου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και των στρατιωτικών αρχών, καθώς και οι υποψήφιοι βουλευτές κα Ανθή Χαλκιά και κ.κ. Γιώργος Μαραγκός και Τζώρτζης Μακρυωνίτης.

 

Στα αξιοσημείωτα της παρέλασης:

-Ο Σύλλογος Κρητών Σύρου δεν παρέλασε με τις παραδοσιακές φορεσιές του, εις ένδειξη πένθους για την απώλεια του Μάκη Τζιράκη, ο οποίος διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου.

-Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Σύρου παρέλασαν φορώντας μαύρα περιβραχιόνια, εις ένδειξη πένθους για τα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

-Με το Τάγμα Εθνοφυλακής Ερμούπολης παρέλασε και ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος του Ομίλου ONEX Πάνος Ξενοκώστας.

 

 

(Visited 175 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*