Υποδοχή λειψάνου του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον Ι.Ν. των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (φώτος)

Newsroom
27/03/2023 12:10
 
 
 

 

Πάνδημη υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού έγινε στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ερμούπολη.

Το ιερό λείψανο υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, οι εφημέριοι της Σύρου, ο Πρόεδρος Εφετών Αιγαίου, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Ερμουπόλεως κα Ανθή Χαλκιά, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξης Αθανασίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μάκης Δαδάος, ο Λιμενάρχης Σύρου, ο Διοικητής της Ναυτικής Ακαδημίας Σύρου (εκπροσωπώντας τον Διοικητή της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος), πολλά παιδιά του κατηχητικού σχολείου του Ναού με την κατηχήτριά τους κα Ειρήνη Ξαγοράρη, και μέγα πληθος ευσεβών πιστών.

Μετά την ειδική Ακολουθία επί τη υποδοχή του ιερού Λειψάνου, το οποίο εναποτέθηκε σε περίτεχνο μαρμάρινο προσκυνητάριο, μπροστά από την Εικόνα του, προς διηνεκή ευλογία των πιστών, τελέστηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, ο οποίος με εγκάρδιους λόγους συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Πρεσβύτερο Νικόλαο Χαρούλη για την εύορκο και ευδόκιμο διακονία του.

Ακολούθως, υποδέχθηκε και καλωσόρισε φιλοφρόνως τον Ομιλητή, Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου και Δήλου Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, ο οποίος ομίλησε πνευματικώτατα, θεολογικώτατα και διδακτικότατα περί Κατακρίσεως και Καταλαλιάς, με αναφορές στους αδιάψευστους λόγους του Κυρίου και σε διδαχές Πατέρων της Ερήμου.

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 299 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*