Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Σύρου και ΕΙΝΝΟΣ: «Σε σοβαρό κίνδυνο η λειτουργία του Νοσοκομείου μας»

Newsroom
27/03/2023 13:11
 
 
 

 

Κοινή ανακοίνωση για την «σοβαρή κρίση προσωπικού» που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου εξέδωσαν ο Σύλλογος Εργαζομένων του και η Ένωση Ιατρών, κρίση που εντοπίζεται τόσο στο ιατρικό, όσο και στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως τονίζουν, η υποστελέχωση αλλά και η μετακίνηση γιατρών σε άλλες υγειονομικές ομάδες, θέτουν σε «σοβαρό κίνδυνο» τη λειτουργία του νοσοκομείου (το οποίο καλύπτει τις ανάγκες όλων σχεδόν των Κυκλάδων), επηρεάζοντας συνεπώς και την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στους ασθενείς.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν από το Υπουργείο Υγείας την άμεση και πρόσληψη προσωπικού, προκειμένου καλυφθούν οι ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης του Πάσχα και ιδιαίτερα του καλοκαιριού, οπότε και ο πληθυσμός των νησιών αυξάνεται εκθετικά λόγω της εισροής εκατομμυρίων τουριστών. Επιπλέον, ζητούν κι από όλους τους πολίτες των νησιών να σταθούν αλληλέγγυοι και να απαιτήσουν αλλαγή και βελτίωση της κατάστασης

Αναλυτικά, το περιεχόμενο της κοινής ανακοίνωσης, την οποία υπογράφουν η πρόεδρος και η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Σύρου κ.κ. Καλογεράκη και Καμπάνη, καθώς και ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΕΙΝΝΟΣ κ.κ. Γαβριήλ και Χατζηγεωργίου, έχει ως εξής:

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και η Ένωση Ιατρών Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου (Ε.Ι.Ν.NΟ.Σ), με αυτή την κοινή μας ανακοίνωση, θέλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στη σοβαρή κρίση προσωπικού που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας.

Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, τα τελευταία δύο χρόνια, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων γιατρών του Νοσοκομείου μας και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, τόσο δικές μας, όσο και της Διοίκησης του Νοσοκομείου, προς τη 2η ΔΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, δεν έχουν ληφθεί μέτρα για την πρόσληψη νέων γιατρών στη θέση των συνταξιοδοτηθέντων. Και ενώ το πρόβλημα αυτό καθημερινά γιγαντώνεται, συνεχίζεται η πρακτική της μετακίνησης ιατρών σε άλλες δομές υγείας της Περιφέρειας, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας και κατά συνέπεια την υγεία των ασθενών μας.

Επιπλέον, αντιμετωπίζουμε σοβαρή έλλειψη νοσηλευτών. Παρά το γεγονός ότι είμαστε ήδη υποστελεχωμένοι, δημιουργούνται νέα τμήματα χωρίς να προσλαμβάνεται το απαραίτητο προσωπικό. Αυτό σημαίνει ότι οι ήδη καταπονημένοι νοσηλευτές μας πιέζονται ακόμη περισσότερο, γεγονός που όχι μόνο είναι άδικο για αυτούς, αλλά θέτει σε κίνδυνο και την ποιότητα της φροντίδας που μπορούμε να παρέχουμε στους ασθενείς μας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο μας, το οποίο είναι το μοναδικό Δευτεροβάθμιο του Νομού, βρίσκεται σε νησί και καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες όλων των νησιών των Κυκλάδων (Μύκονος, Τήνος, Πάρος, Νάξος, Σαντορίνη κλπ). Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ο πληθυσμός των νησιών αυξάνεται εκθετικά λόγω της εισροής εκατομμυρίων τουριστών. Το γεγονός αυτό επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους ήδη καταπονημένους πόρους μας, ανθρώπινους και οικονομικούς.

Ό,τι κι αν γράψουμε, δεν είναι αρκετό για να τονίσουμε το πόσο επείγουσα είναι αυτή η κατάσταση. Το Υπουργείο Υγείας πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης προσωπικού στο νοσοκομείο μας. Απαιτούμε να προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτές για να διασφαλιστεί η αδιάκοπη υψηλής ποιότητας φροντίδα που αξίζουν οι ασθενείς μας. Και επειδή οι διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες, θα πρέπει να γίνουν κατεπείγουσες ενέργειες για να καλυφθούν οι ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης της περιόδου του Πάσχα και του καλοκαιριού.

Ως σύλλογοι, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου και θα απαιτήσουμε να ακουστεί η φωνή μας. Ζητάμε από όλους τους πολίτες των νησιών να σταθούν αλληλέγγυοι και να απαιτήσουν αλλαγή και βελτίωση της κατάστασης.

(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*